Eğitim
Giriş Tarihi : 29-08-2018 08:53   Güncelleme : 29-08-2018 08:53

YKS Tercih Sonuçları Cuma Günü Açıklanacak!

YKS Tercih Sonuçları Cuma Günü Açıklanacak!

YKS tercih sonuçlarının bu haftanın son gününe kadar açıklanması bekleniyor ancaksonuçların açıklanacağı saat konusunda da bazı sürpriz detaylar bulunuyor. YKS sonuçlarının açıklanması beklenen günde ÖSYM'nin yüksek katılımlı başka bir sınavının sonucunun da açıklanacak olması öğrencileri düşündürüyor...

TERCİH SONUÇLARI İÇİN SAAT DETAYI

ÖSYM tarafından YKS sınav sonuçları gece 00:00’da açıklanmış öğrenciler sürpriz yaşamıştı. Aynı gün KPSS sonuçlarının açıklanması da beklendiğinden YKS tercih sonuçlarının ya da KPSS sınav sonuçlarının gece saatlerinde, diğer sınavın ise günün ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

TERCİH SONUÇLARININ ARDINDAN KAYIT TELAŞI BAŞLAYACAK

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Yerleştirme Sonuçları “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

adminadmin