Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 03-01-2021 06:45   Güncelleme : 03-01-2021 06:45

Yok aslında birbirilerinden farkı!

Hani derler ya "al birinden vur ötekine." Gerçi o öteki(leri) nde diğerlerinden hiç mi hiç farkı yok. İşte, bu noktada benim gibi hâlâ genç(!) olanların ilkokullu yıllarda radyolarımızda ve siyah beyaz televizyonlarımızda duyduğumuz ve dahi izlediğimiz reklamın spotu zihninizde canlanıveriyor.

Yok aslında birbirilerinden farkı!

‘‘YOK ASLINDA BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ"

Bu bir banka reklamı idi. Banka kapandığı için reklama girecek bir durum söz konusu olmadığı için ismini yazmakta bir sakınca olmayacaktır. Osmanlı Bankası kapandı. Ama bu güzel ve kulağa hoş gelen slogan belleklerde kaldı.

"Bunu niye, neden, niçin yazdın?" derseniz anamuhalefet partisinin eski kuşak milletvekili Fikri SAĞLAR'ın katıldığı bir televizyon programında, “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var” (1) Ifadesi üzerine yazma gereksiniminden.

Yetmiş yıl geriye dönmeyeceğim. Mazlum milletin 18 yıl sonra ezanın, Kuranın tüm islami şeairlerin serbest kalmasından sonra Ezan-ı  Muhammediyi minarenin eşiğinde, caminin kapısında hüngür hüngür ağlayarak müezzin ile beraber okudukları veya dinlediklerini yazmayacağım. Zira o gerçekten de tekrar tekrar yazılması zihinlere tokmak gibi vurulması gereken bir konu. Neden mi? Evlatlarınıza bir sorun, "18 yıl minarelerinden ezan okunmayan devlet hangisidir" diye. Alacağınız cevapların sonunda da nasıl bir hayal kırıklığı içinde olacağınıza da hazırlıklı olun.

Gelelim asıl mevzuya:

"YOK ASLINDA BİRBİRLERİNDEN FARKI"

VARAN 1!!!

"Burası, devlete meydan okunacak yer değildir. (DSP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar; FP sıralarından gürültüler) LÜTFEN, BU HANIMA HADDİNİ BİLDİRİNİZ! (DSP sıralarından alkışlar; FP sıralarından gürültüler)(02.05.1999 Meclis tutanakları)

VARAN 2!!!

O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah!!"

"Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine? Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi asıp imamı mı keseyim?"

(Sera KADIGİL Chp milletvekili) (2)

VARAN 3!!!

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, ezanın mikrofondan okunmamasını isteyerek, mikrofonla okunan ezanın kulakları tırmaladığını söyledi. (3)

Boş veya müsait bir vaktiniz olursa eski veya yeni hiç ama hiç farketmez Googel amcaya bir sorun. Göreceksiniz daha neler neler çıkacak. Türban ve türban takan kızlarımız, ablalarımız, annelerimiz kısaca kadınlarımız ile ilgili  inancı aşağılamaya ya da küçük düşürmeye yönelik nice beyanatlar göreceksiniz.

Daha önce yazmış olduğum bir çok makalemde de Rabbim bunlara ne imkan ne de fırsat nede kaşıyacak tırnak versin. Allah muhafaza. Zira hâlâ geçmiş ile yaşıyor ve dedelerinin icraatlarını yapmak ve dahi icraata geçirmek için fırsat bekliyorlar. Fırsatı eline geçirenler ise  ilk fırsatta Ezan-ı , Kuran-i Kerimi Türkçe okutmak garabetini Şeb-i Arus merasimlerinde göstermekten hiç ama hiç bir şekilde imtina etmiyorlar. Yedirmeye yâni YERSEN!!!   diyorlarda bu millet artık YEMİYOR!!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİNTIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN