Eğitim
Giriş Tarihi : 21-02-2022 12:23   Güncelleme : 21-02-2022 12:23

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Kuruldu

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Kurularak OMÜ’nün bir türlü yakalayamadığı kenevirin sektörel hale getirilmesine yeni alternatif oluşturma yolunda ilerlemeye başladı.

 Yozgat Bozok Üniversitesi’nde  Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Kuruldu

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun ve çevresi menşeli kenevirin tekstil sektöründe değerlendirilmesi adına adımlar atıp bu yönde stratejiler geliştirirken ve Samsun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kenevir merkezi ilan edilmişken, Yozgat Bozok Üniversitesi, Endüstriyel Kenevirle ilgili çalışmalarını farklı sektörlerle buluşturmak ve birlikte yürütülecek olan AR-GE çalışmalarını planlamak üzere, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü kurdu.

Endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşması ile birlikte kısa zamanda büyük mesafeler aldıklarını belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Yozgat Bozok Üniversitesi olarak 2020 yılında Endüsrtiyel Kenevir alanında ihtisaslaşmamızla birlikte kısa zamanda kenevirle ilgili büyük adımlar attık. Kenevirin bütün biyokütlesinin endüstriye kazandırılması noktasında farklı araştırma grupları ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN