Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-09-2021 12:26   Güncelleme : 07-09-2021 18:10

Yurt Yusuf Ziya Yılmaz İle Mustafa Demir Savaşı Gün Yüzüne Çıktı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ile mevcut başkan Mustafa Demir arasında sessiz bir şekilde devam eden savaşı gün yüzüne çıkardı.

Yurt  Yusuf Ziya Yılmaz İle Mustafa Demir Savaşı Gün Yüzüne Çıktı!

 

Yurt önce norm kadro üzerinden Mevcut Başkan Mustsfa Demir’i norm kadro üzerinden eleştirerek, yeni personel alımı nedeniyle aşılan oran sebebiyle oluşacak kamu zararının Başkan Demir’den tahsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yurt şimdi de Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanının hayata geçirdiği projeleri mevcut başkan Mustafa Demir’in tek tek yıkıp yok ettiğini yazdı.

İşte Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt’un önceki başkan ile mevcut başkan arasındaki savaşı gün yüzüne çıkartan paylaşımları;

19 yıl üst üste AKP’den (hani bu arkadaş AK Partiliydi) belediye başkanlığı yapmış ve ünü şehirde yaptıklarıyla yurt dışına bile taşmış eski belediye başkanının yaptığı eserlerin,

Bir bir ortadan kaldırılması, şehircilik adına koyduğu ilke ve kararların bir bir yok sayılmasından bahsediliyor.

SİZE SADECE ÜÇ SORU SORUYORUM…

Sizin de uzmanlık alanınız…

1 Geçmişte Çiftlik Caddesinde yapılan milyonlarca liralık o canımanam doğal taş kaplamaları, aydınlatma sistemlerini, oturma banklarını, yeşil bitki saksılarını, reklam raketlerini, söküp atarak,  asfalt kaplama yaptılar ve taşıt trafiğine açtılar..

Doğal taş plak kaplama,  engelli iz yolları, oturma bankları, aydınlatma sistemleri peyzaj ve rekreasyon düzenlemeleri ile;

İnsanlar için eğlence, stres atma, gezinti, oturma, dinlenme, eğlenme alanları ile adeta şölen yeri gibi kullanılan ve tüm gelişmiş dünya kentlerinde de bulunan, bu yayalaştırılmış şölen bölgesini taşıt trafiğine açma kararı doğru mudur?

Harcanan onca paranın çöpe atılması kamu zararı değil midir?

Şayet bu paralar, karar vericilerin cebinden çıksaydı buna cüret edebilir miydi?

Hali hazırda ağzına kadar araçlar tarafından otopark haline dönüşen ve yayaların gezmesine bile imkan kalmayan çiftlik caddesinde, şimdi esnafın başı göğe erdimi?

2-siz bilmezsiniz belki.

Eski kamyon garajı, toptancılar hali ve Bafra garajını olduğu yerdeki ucube ve çirkin yapılar, binbir güçlükle, ve çeşitli illegal yapılar ilede mücadele sonucu yıkılmış idi. Yıkılarak kaldırılan ve temizlenen bu saha, rekreasyona tabi tutularak,  halkın ve şehrin nefes alması sağlanmış idi. Türlü bedeller ödenerek temizlenmiş ve şehrin bir nevi akciğeri konumundaki bu yeşil alanlara yeniden bina, tesis ve minibüsleri sokmanın bir mantığı var mıdır?

Bu sıradan bir akıl ile bile izah edilebilir mi?

Üstelik kıyı kenar çizgisi içinde kalan ve yapılaşmaya da kapalı alanda.

3-gelişmiş şehircilik adına çağdaş bir ulaşım sistemi olan, hafif raylı sistem getirildi bu kente.

Uzmanlara hazırlatılan kent ana ulaşım master planı çerçevesinde, doğu, batı ve güney ilçelerden gelen minibüslerin son durak yerleri de bu plan dahilinde raylı sistem ile entegre olacak şekilde belirlendi. Böylelikle hem minibüslerin şehir içindeki trafik kargaşası ve yoğunluğu azaltıldı, hemde hafif raylı sistemin rantabl olarak işletilmesi ve yolcu ile beslenmesi amaçlanmış idi.

ŞİMDİ NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Yine AKPden (yine AKP yazmış) seçilen Mustafa Demir, bilime bile aykırı bir şekilde ve bu sistemi yok sayarak, bin bir güçlükle oluşturulan yeşil alan içine ve kıyı kenar çizgisi içinde kalan rekreasyon alanı içine, ilçe minübüslerinin kent içine girmesi için minübüs terminali inşaa ediyor.

Peki yarın ne olacak biliyormusunuz?

Ben söyliyeyim..

A) kent içinde korkunç bir minibüs trafiği karmaşası ve terörü yaşanacak..

B)hafif raylı sistem, ilçelerden gelecek yolcular ile artık beslenemiyeceği için zarar edecek.

Bu zararı kim nasıl karşılayacak peki?

Suya hergün yapılan zam bu zararları karşılayabilir mi?

Kentin on yıllar boyunca  alacağı yatırımların,  artık yapılmamasına  neden  olmayacak mı?

Neticede bu şehirde yaşayan hiç bir kişi,

İki buçuk yıldır Samsun’da yaşanan olumsuzluklara,

Trabzonspor-samsunspor rövanş maçı

Gibi bakmamalıdır.

Bu doğru bir yaklaşım da değildir.

Şayet;

Mustafa Demir başkan,

Bu şehirde bişileri yıkıp yeniden  yapmak istiyorsa,

Öncelikle

Şehrin üst mahallelerindeki çarpık ve gecekondu yapıları yıkıp kentsel dönüşümü yapsın.

Otopark bahanesiyle rantı yüksek cumhuriyet meydanı ve çiftlik caddesi çevresinde değil…

Bizde görelim ve alkışlayalım

Recep YAZGANRecep YAZGAN