Genel
Giriş Tarihi : 17-07-2016 17:01   Güncelleme : 17-07-2016 17:25

Başarı Üniversitesi Rektöründen Korsan Açıklama!

Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, Üniversite vakıflarına kayyum atanmasına rağmen kayyumdan habersiz yerel bir gazeteye ilan vererek ‘Demokrasiye yapılan kalkışmayı kınadığını açıkladı.

Başarı Üniversitesi Rektöründen Korsan Açıklama!

Üniversiteye kayyum atanmadan evvel bir haberimiz ile alakalı olarak gönderdiği tekzip dolayısıyla Canik Başarı Üniversitesi'nin kişilik haklarını açıkça ihlal ettiğimizi iddia eden Bekdemir’e verdiğimiz cevapta, “Kamuoyu Canik Başarı Üniversitesi’nin Gülen Cemaati ile organik ya da inorganik bağlantısısın olup olmadığını merak ediyor.. Haydi açıklayın, özür dileyelim” demiş ve var ki müspet ya da menfi bir karşılık alamamıştık.

O GÜN AYNEN ŞÖYLE DEMİŞTİK;

Haberi kaldırmamış kolay tabi ki,

Ancak burada altı çizilmesi gereken birkaç husus var.. Söz konusu haber içeriğindeki “Paralel” yakıştırması yeni değildir ve tarafımızdan uydurulmuş bir kavram da değildir.. Kamuoyu tarafından artık rahat ve kolay bir şekilde biliniyor ve tekzip metninde Rektör’ün de belirtmiş olduğu gibi Paralel Yapı/Devlet/Örgüt ifadeleri 17 Aralık’tan itibaren ülke içerisinde illegal bir yapı olduğu iddiasıyla bu yapıya yani Fethullah Gülen ve Çevresi için kullanılmış bir ifadedir.. Bu ifadelerin Canik Başarı Üniversitesi ve/veya KASİF isminin yanında kullanılmaması için bu kurumların cevap ve tekzip metinlerine Paralel Yapı yani Gülen Cemaati ile uzaktan ya da yakından herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıklamaları gerekirdi.. Ne yazık ki böyle bir cesaret gösterilememiş.. Cevap ve Tekzip Metni göndermek kolay tabi.. Kamuoyu Canik Başarı Üniversitesi’nin Gülen Cemati ile organik ya da inorganik bağlantısısın olup olmadığını merak ediyor.. Haydi açıklayın, özür dileyelim..

Bununla beraber, Kayyum atandıktan sonra, kamuoyuna açıklama yetkisi hukuken mümkün görünse bile, kamuoyu vicdanında böyle bir yetkisi olmayan rektörün açıklama yapması ‘Korsan Bildiri’ olarak telakki ediliyor.

Öte yandan söz konusu ilanı haber reklam formatında yayınlayarak, Darbe kalkışmacılarının sureti haktan gözükmeye çalışmalarına çanak tutulması da manidar bulundu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN