Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-09-2017 10:43   Güncelleme : 15-09-2017 10:43

Hristiyan Yahova Şahitleri Samsun’da broşür dağıtıyor

Samsun’da Hristiyan Yahova Şahitleri adlı bir grup Ulugazi Mahallesi eski kilise çevresinde ‘Gelecek Hakkında Ne düşünüyorsun’ başlıklı broşür dağıttı.

Hristiyan Yahova Şahitleri Samsun’da broşür dağıtıyor

SAMSUN MÜFTÜLÜĞÜ NE YAPIYOR!

Üniversite öğrencisi olduğu düşünülen gençler ellerindeki broşürleri kahvelerde oturan, çay ocaklarında çay içen ve yoldan geçmekte olan vatandaşlara verdiler.

Samsun Müftülüğünün bu ve buna benzer misyonerlik faaliyetlerine karşı ne tür bir önlem alacağı merak ediliyor.

Özellikle gençlere yönelik hazırlanan Yahova Şahitleri el broşürleri kiliseye yakın Ulugazi Cami çevresinde dağıtılıyor olması dikkat çekti.

Yaklaşık bir önce yaptığımız bir haberde Samsun’da Kilisenin girişinde yer alan bedava kitap ve CD reyonuna ‘ücretsiz, İncil, kitap ve vcd’lerden alabilirsiniz’ yazısına dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye’nin bütün camilerinin girişine böyle bir stand yaptırarak, ‘ücretsiz Kur’an, kitap ve CD’lerden alabilirsiniz’ yazdırması, cami cemaatinin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Ne var ki haberimizi okuyan Diyanet ve Müftülük yetkilileri durumdan vazife çıkartmak şöyle dursun kıllarını dahi kıpırdatmamışlardı.

Gençliğimizi “dahili ve harici” FETÖ veyahut Yahova şahitleri gibi zararlı cemiyet ve cemaatlerin elinden kurtarmak için müftülüğün bir an önce adım atması gerekiyor.

Atılacak adımlar arasında camilerin girişlerine yararlı dini kitapçık, cd gibi eğitim malzemelerinin konulmasının yanı sıra, din görevlilerinin kapı kapı dolaşarak eğitim faaliyetlerini sürdürmesi de yer alabilir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN