Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-10-2018 15:09   Güncelleme : 31-10-2018 15:09

SAGEM Başkanı Gündoğdu'dan Samsun Otogarında Yaşanan Ulaşım Sorunu İle İlgili Açıklama

SAGEM Başkanı Gündoğdu'dan Samsun Otogarında Yaşanan Ulaşım Sorunu İle İlgili Açıklama

Samsun Gelişim Merkezi (SAGEM) Derneği Başkanı Kürşat Gündoğdu, Samsun Otogarında ücretsiz servislerin kaldırılması sonrası yaşanan vatandaş mağduriyeti ile ilgili açıklama yaptı, önerilerde bulundu.

Samsun Gelişim Merkezi (SAGEM) Derneği Başkanı Kürşat Gündoğdu, otobüs firmalarının Samsun Otogarında ücretsiz servisleri kaldırması sonrası SAMULAŞ A.Ş tarafından devreye konulan halk otobüslerinin otogara ulaşım konusunda yaşanan sorunu gideremediğini açıkladı.

Karadeniz'in başkenti olarak anılan Samsun'un dört ana ulaşım ağına sahip olduğunu ancak Samsun otogarına ulaşım ile ilgili sorunu çözemediğini belirten SAGEM Başkanı Kürşat Gündoğdu, konu ile ilgili açıklamasında "Samsun Otogarı ile ilgili yaşanan ulaşım sorununun üzerine geçtiğimiz günlerde otobüs firmalarının ücretsiz servislerini kaldırması da eklenince, ulaşımda yaşanan sıkıntı kat be kat katlanmıştır. Vatandaşlarımızın Samsun Otogarına gidiş gelişleri ile ilgili ücretsiz servislerin kaldırılması sonrası hizmete konulan 4 halk otobüsü de yaraya merhem olamamıştır.  Şehrimize şehir dışından gelen yolcular, firmalara servis sormaktadır. Firmalar gelen yolculara servislerin kaldırıldığını iletmektedir, ki bu durum şehrimizin imajı açısından da kötü bir durum oluşturmaktadır. SAMULAŞ A.Ş tarafından devreye konulan T1-T2-T3 ve T4 otobüsleri sorunu çözme anlamında iyi bir adım olmuş ancak bu otobüslerin otogar hareket saatlerinin neredeyse birer saat ara ile yapılıyor olması, gece geç saatlerde otogara gelen yolcular açısından sıkıntılara neden olmuştur" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'in otogara ve otogardan şehir merkezine ulaşım ile ilgili halk otobüslerinin dışında ilave tedbirler alacağını ümit ettiklerini vurgulayan Samsun Gelişim Merkezi (SAGEM) Derneği Başkanı Kürşat Gündoğdu, Samsun Otogarı ile ilgili yaşanan ulaşım sorununun çözümü ile ilgili kısa ve uzun vadede alınabilecek bir dizi önerilerde de bulundu.

Samsun Gelişim Merkezi (SAGEM) Derneği Başkanı Kürşat Gündoğdu, yaptığı açıklamada Samsun Otogarı ve otogardan şehir merkezine sağlanacak ulaşım ile ilgili vatandaş mağduriyetinin en aza indirilmesi ile ilgili şu önerilerde bulundu.

"Samsun Otogarında bilindiği üzere otobüs firmaları ücretsiz servislerini kaldırmıştır. Bu nedenle mağduriyetler oluşmaması adına Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SAMULAŞ A.Ş Samsun Otogarına gidiş geliş yapacak 4 adet otobüsü 24 saat boyunca hizmet verecek şekilde burada görevlendirmiştir.  Ancak; Karadeniz'in başkenti olduğu söylenen ve dört ana ulaşım ağına sahip Samsun şehrimizde, yapıldığı günden bu yana Samsun Otogarına ulaşımda sorun yaşanıyor olması da düşündürücüdür.  SAGEM olarak bu konuda ki düşüncelerimiz ve önerilerimiz şu şekildedir; 

1- Bilindiği üzere şehrimizde Hafif Raylı Sistem Hattının üniversite ile Tekkeköy ilçesi arasında seferleri vardır. Bu seferlere ilave olarak hattın uzatılması ile ilgili de çalışmalar devam etmektedir. Samsun Otogarına da direkt gidiş geliş yapacak bir hafif raylı sistem hattının fizibilete çalışması rantabıl olacak ise bir an önce gündeme getirilmeli ve projelendirilerek Samsun Otogarına raylı sistem hattı uzatılmalıdır. Veyahut da otogar için Metro sistemi geniş bir güzergah ile düşünülmelidir.  Metro projesinin çok maliyetli olacağı söylenebilir, bu durumda kara taşımacılığı ile ilgili alternatifler geliştirilebilir. Samsun Otogarında kaldırılan ücretsiz servisler, otobüs firmaları ile yapılacak görüşmeler ile belirli bir ücret karşılığı, vatandaşlarımızı da yormayacak şekilde ücretli hale getirilerek yeniden uygulamaya konulmalıdır. 

2- Samsun Otogarı için dile getirdiğimiz raylı sistem hattını uzatılması önerisi rantabıl değil ise buraya direkt gidiş geliş yapabilecek, 24 saat boyunca Samsun Otogarına yolcu taşıyacak veyahut otogardan şehir merkezine yolcu getirecek bir ulaşım ağı mutlaka oluşturulmalıdır.

3- Samsun Otogarına gidişlerin rahatlatılması anlamında bu noktaya en yakın güzergaha sahip olan 3. Hat dolmuşları otogara kadar yolcu taşımalıdır. Veyahut da bu noktaya şehir merkezinden hareket edip en yakın güzergaha sahip diğer dolmuşlar vs. Samsun Otogarına da gitmelidir.

4- Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Otogarına ücretli olarak 24 saat esasına dayalı olarak çalışacak yeni bir dolmuş hattını da gündemine alabilir. Bu şekilde belediye bütçesine de kaynak oluşturabilir.

Bu düşünce ve öneriler ile SAGEM olarak sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Şahin'in Samsun Otogarı ile ilgili yaşanan ulaşım sorununa çare bulacağını ümit ediyor, saygılar sunuyoruz.

adminadmin