Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-10-2018 14:20   Güncelleme : 15-10-2018 09:38

Yunan Ajanı Pavlidis, Pontos Rum Soykırımı Paneline Katılmış

Samsun’da Pontusçuluk Faaliyetlerini ortaya çıkartıyoruz

Yunan Ajanı Pavlidis, Pontos Rum Soykırımı Paneline Katılmış

Yunan İstihbaratı adına Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’deki değişik bölgelerde Pontusçuluk adına faaliyetlerde bulunan Pavlidis, Mayıs 2018’de “SELANİK’TE TÜRKÇE’DE PONTOS RUM SOYKIRIMI YAYINCILIĞI PANELİ”ne konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Türk devletinin Pontusçuluk ve sözde Pontus Rum Soykırımı konularındaki Türkçe yayınların yapılmasına gösterdiği direnç ve bu dirençlerin aşılma aşamaları anlatıldı. Konuşmalarda sözde Pontus Rum soykırımının anlatılmasının, kamuoyuna aktarılmasının çok önemli olduğunu konuları da işlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan Tamer Çilingir ise “Türkiye’de kalan Müslümanlaştırılmış Rum ailelerinin çocuklarından olan” şeklinde tanıtıldı.

Konuşmacı Tamer Çilingir ise panelde; “Sadece insanları değil; kiliseleri, okulları, binaları bile yok ettiler. Taş üstünde taş bırakmadılar. Evlere el koyup kendileri yerleştiler. Bir iz bile kalmasın istediler. Ancak başaramadılar. 100 yıl sonra bile hala Pontos Rum soykırımı konuşuluyorsa, 100 sonra bile gerçekler gizlenemiyorsa bu başaramadıklarının göstergesidir. Ben bugün burada konuşuyorsam bu başaramadıklarının göstergesidir. Biz hala buradayız. Hala buradayız” diye konuştu.

Dikkat çeken diğer bir konuşmada ise; “Türkiye’de Pontos Rum soykırımıyla yüzleşmenin, Cumhuriyetin kuruluş süreciyle yüzleşmek anlamına geldiğine de dikkat çeken Çilingir, “Bu yüzden Kemalistler Pontoslu Rumların soykırımına uğramasına ilişkin sert bir duruş sergilemektedir. Ama toplum geçmişiyle yüzleştikçe önemli bir aydınlanma yaşanacaktır” denildi.

ATATÜRK’Ü KATİL İLAN EDEREK “SOYKIRIMCI” DEDİLER

Thodoros Pavlidis ile gerek Yunanistan’da gerek ise Türkiye’de yakın ilişkiler işinde bulunan Tamer Çilingir’in Yunanistan’da düzenlenen sözde “Pontus Rum Soykırımı” anma töreninde akıllara durgunluk veren bir konuşma yaptı.

Karadeniz’de 8 bin Müslüman Türk’ü katleden Rumlar, Yunanistan’da sözde Rum soykırımı anma töreni düzenledi. Sözde törende Tamer Çilingir adlı şahıs Türkçe yaptığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milis Yarbay Topal Osman Ağa’yı ve İpsiz Recep Emice’yi katil ve soykırımcı ilan etti.

Tamer Çilingir Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğu tüm konuşmalar, söylem ve eylemlerinde dile getiriyor.

Video Linki: 

Akasyamhaber Özel Haber

Tam tersine Samsun ve çevresindeki Rumlar, Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktıktan sonra bölgede yaptığı incelemeler sonucu, Mondros’tan sonra şımaran Rumların Pontus hükümeti kurulması gibi bir safsata etrafında toplanmışlar, çeteleriyle düzenli bir program altında tamamen siyasi bir hüviyet kazanmaya çalışmışlardı. Asayişteki bozulmayı fırsat bilip bölgede terör estiren Pontus çeteleri Müslüman köylerini basıp kadın, yaşlı ve çocuk demeden katletmişlerdi.

Theodoros Pavlidis ve Tamer Çilingir’in konuşmacı olarak katıldığı Pontus konulu panele Yunan Ordusuna mensup subayların katılması ise konunun Türkiye düşmanlığı adına yapıldığının ve devlet destekli olduğunun bir kanıtı niteliğinde.

THEDOROS PAVLİDİS’DE TATÜRK VE CUMHURİYET DÜŞMANI

Thedoros Pavlidis, Samsun’da yaptığı birebir görüşmelerde ve pontusçu toplantılarda Atatürk’e hakaret ettiği, 19 Mayıs 1919’u sözde bir soykırım olarak gördüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasındaki yapılan tüm çalışmalara düşmanlık beslediği ve bunların Samsun’da ve tüm Karadeniz bölgesinde propagandasını yaptığı şahitler tarafından da gözlenmiş bir durum.

19 MAYIS 2019’A HAZIRLANIYORLAR

Yunanistan başta olma üzere Rumların Sözde “Pontus Rum Soykırımı” iddiası ile uluslararası alanda gündem yaratmak amaçlı 19 Mayıs 2019 tarihini kullanmak istiyorlar.

Rumlar, 1990’lı yılların başında bu konuda hareketlenmiş ve 1994’de Yunanistan Parlamentosu sözde Pontus Soykırımını resmen tanımıştı. Rumlar, Amerika’da birçok eyalette de sözde soykırım konusunda çalışma yapmış ve yerel meclislerden karar çıkartmayı başarmışlardı. Rumların, Birleşmiş Milletlere 1998’de yaptıkları başvuru ise sonuçsuz kalmış durumda.

SAMSUN’DA Kİ MASONİK YAPILAR İLE PONTUS İLİŞKİLERİ

Pavlidis, Yunan İstihbaratı adına Samsun başta olmak üzere tüm Karadeniz bölgesinde yaptığı Pontusçu faaliyetlere Masonik yapılanma altındaki yapılarda bilerek veya bilmeyerek destek verdi.

Pavlidis, mübadele dernekleri üzerinden bölgedeki faaliyetlerini yürütememesi üzerine Rum kökenli işadamları, STK mensupları, bürokrat ve siyasiler üzerinde ilişkilerini geliştirdi.

Mübadele dernekleri ve Lozan Mübadilleri Vakfı gibi Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet hassasiyeti olan kuruluşlar Pontusçu söylemlerinden dolayı Pavlidis’e kapılarını kapattı.

Türk olan STK’lar ile bağı kopan Pavlidis yönünü Masonik yapılara çevirdi. Pavlidis’in Samsun’daki bu Masonik yapıların başında olan kişilerle olan karşılıklı paylaşımları ise akıl karıştırır nitelikte.

Samsun ve Karadeniz’de ki bölge illerin birçoğunda Masonik yapılanmaların bir uzanışı olan Rotary Kulüplerinin kurucusu ve öncüsü olan Tevfik Sönmez ile Pavlidis arasındaki yakın ilişki ise birçok etkinlikte ve sosyal medya gönderilerinde ortaya çıkıyor.

PAVLİDİS’E TÜRKİYE’YE GİRİŞ YASAĞI KONULDU

Yunan İstihbaratı adına çalışan ve DHKP-C’nin güdümünde olan Devrimci Karadeniz ve Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı söylemleri ile bilinen Tamer Çilingir gibi yapılanmalar ile ilişki içinde olan Theodoros Pavlidis’in Türkiye’de ki ajanlık faaliyetleri nedeniyle Türkiye’ye giriş yasağı konuldu.

adminadmin