Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-05-2021 15:03   Güncelleme : 01-05-2021 15:03

1 Mayıs’ta “Ayrımcılık” Değil, “İkramiye” İstiyoruz.

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, basına yazılı açıklama yaparak “memura 1 Mayıs’ı bayram etmek istiyorsanız ve memurun gerçekten o günü bayram havasında geçirmesini istiyorsanız ve bu konuda da gerçekten samimi iseniz, o zaman o güne özel tüm memurlara bir(1) maaş tutarında ikramiye ödensin” dedi.

1 Mayıs’ta “Ayrımcılık” Değil, “İkramiye” İstiyoruz.

Aile İçerisinde Kardeşler Arasında Ayrımcılık Olmamalı! Biz 1 Mayıs’ta ayrımcılık değil, ikramiye istiyoruz.

Devlet kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapmaktadır. Biz 1 Mayıs’ta ayrımcılık değil, ikramiye istiyoruz. Kamuda çalışan daimi işçiler yılda dört(4), taşerondan kadroya geçen sürekli işçiler yılda iki(2), yine iş kur üzerinden kamu kurumlarına işçi kadrosunda çalıştırılan işçiler de yılda iki(2) ve yine son olarak emeklilerimiz yılda iki(2) kez ikramiye alırken, memura emek ve dayanışma bayramında dahi bir(1) kere ikramiyeye verilmemesi eşit işe, eşit ücret kavramı ile bağdaşmadığı gibi, yapılan bu uygulama hukuken de adalet ilkesi ile de örtüşmemektedir. Memur ve işçi arasında tıpkı bir ailede iki kardeş arasında yapılan ayrımcılık gibi ayrım yapılmaktadır. Bu Sebeple hiç olmazsa yılda bir kez de olsa, memura 1 Mayıs’ı bayram etmek istiyor, memurun gerçekten o günü bayram havasında geçirmesini istiyorsanız ve bu konuda da gerçekten samimi iseniz, bu adaletsizliği az da olsa gidermek istiyorsanız, o güne özel tüm memurlara bir(1) maaş tutarında ikramiye ödensin” dedi. 

 

 Çay kaşığı ile memura verilen zamlar, enflasyonun artması ve gelir vergisindeki adaletsizlik nedeni ile maaşlar eridi.

Fevzi Gül, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Memurlara ENFLASYONUN BİLE ALTINDA VERİLEN ZAMLAR eridi. Hepinizin malumu olduğu üzere Covit 19 salgın hastalık sebebi ve son zamanlarda piyasalarda görülen ekonomik sıkıntılar nedeniyle a’dan z’ye her şeye zam yapıldı. Bunun üzerine gelir vergisindeki adaletsizlik eklenince, memurların aldığı zamlar eridi. Özellikle büyük kentlerde yaşayan memurların yaşama koşulları daha da ağırlaştı. Ev kiralarının yükselmesi, özellikle elektrik, su, doğalgaz ve diğer tüketim maddelerinin fiyatlarının artması nedeniyle memurlar zorunlu ihtiyaç maddelerini karşılayamayacak duruma geldi. Bütün memurlar bankalardan aldığı kredi borçlarıyla yaşıyor. Ve sürekli bir döngü halinde de borcu yine başka bir borçla kapatarak geçinmeye çalışmaktadırlar. Anne ve babalar çocuklarını okutmakta aciz kalıyorlar. Memurların içinde bulunduğu zor koşullar nedeniyle 1 Mayıs emekçi bayramında memurlara da yılda bir defa bir maaş tutarında ikramiye ödenmesini istiyoruz. 1 Mayıs Emekçi Bayramında ödenecek olan bu ikramiyeler memurların içinde bulunduğu bu ekonomik sıkıntıyı bir nebze olsun gidereceğini düşünüyoruz. Memurların insanca yaşayabilecekleri koşulların sağlanması Anayasal bir haktır. 

 

Eşitlik Bunun Neresinde?

Bu ülkede herkese ikramiye var, ama bir emeği ile geçinen memura gelince kasada para yok deniyor. Yapılan bu uygulama hukuken de adalet ilkesi ile de bağdaşmamaktadır. Devletimizin kamuda çalışan işçilere ve emeklilerine ikramiye ödemesi çok güzel ve memnuniyet vericidir. Ancak; bu sevincin de yarım kalmaması için, sadece işçi ve emekliye değil, kamuda çalışan tüm memurlara da ikramiye ödenmesi gerekmektedir. 

 

Devlet Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza Sesleniyorum;

Gül, Buradan Sayın Devlet Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bir ailede baba nasıl ailenin reisi ise, siz de bu devletin başı ve reisiniz. Bir baba nasıl evde evlatları arasında ayrımcılık yapmıyor ise, sizin de milletin reisi, devletin ve çalışanların başı olarak, çalışanlar arasında böyle bir ayrımcılık yapmayacağınız kanaatini taşımakta ve tüm memur çalışanlara da ikramiyenin verilebilmesi için gereken hassasiyeti göstereceğinize inanmaktayız. Bu vesile ile çalışanların yani bizlerin taleplerine kulak verilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, emeği ile geçinenlerin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı” Kutlu Olsun” dedi. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN