Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-07-2019 11:56   Güncelleme : 22-07-2019 11:56

ABD’ye 44 Yıl Önceki Gibi Ders Vermeliyiz!

ABD, yapılmaması gerekeni yaptı ve 1.4 Milyar ödediğimiz ve üretim ortağı olduğumuz F- 35 uçaklarına el koydu. Bu durum 105 yıl önce İngiltere’nin aynı şekilde 4 Milyon Sterlin ödediğimiz halde el koyduğu Sultan Osman ve Reşadiye isimli savaş gemileri olayına da benziyor.

ABD’ye 44 Yıl Önceki Gibi Ders Vermeliyiz!

Osmanlı Devleti “Üzerinde güneş batmayan imparatorluğu” olarak adlandırılan bu gaspçı devlete karşılık olara savaş açarak; cevap vermişti. Sonuçta; Çanakkale, Yemen ve Irak’ta binlerce İngiliz askeri öldürüldü ve esir edildi. Gerçi Filistin’deki ihanet yüzünden Osmanlı Devleti’de büyük kayıp yaşadı ve ortadan kalktı. Fakat dünyanın en güçlü devleti olarak ifade edilen İngiltere bir daha belini doğrultamamıştır.

Bunun benzerini şimdi ABD yapıyor. Resmen teslim edilmesi gerekirken savaş uçaklarımıza el koydu. Elbette derhal bunun cezası kesilmelidir. Onurlu ve bir büyük devlete yakışır şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bütün dünya ülkelerine karşı Türkiye’nin ne otoritesi ve ne de itibarı kalır. İkinci bir çuval geçirme hakaretine maruz kalmış oluruz. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin