Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-07-2017 11:17   Güncelleme : 01-07-2017 14:49

Ahmet Seven’den Ozan Arif’e cevap

Ahmet Seven’den “Şerefsiz” Şiirine cevap: Şiirinde namusu vardır. Şiirin namusunu koruyamayan şairden şair olmaz.

Ahmet Seven’den Ozan Arif’e cevap

ŞAİRİN KENDİNİ DÜŞÜRDÜĞÜ SEVİYEYE ACIYORUM!

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven son günlerde edep dışı kelimelerin şiir veya yazı olarak okuyucunun önüne sunulmasına sert tepki gösterdi.

Ahmet Seven  Mehmet Akif Ersoyun “Edebin olmadığı yerde edebiyat yoktur” sözünü örnek vererek başladığı açıklamasına şöyle devam etti.

“Son günlerde Ozan Arif’in Şerefsiz şiiriyle tırmanan üslup bozukluğu edebiyata karıştırılan edepsizlikte tavan yapmıştır. Sanat diyerek edep sınırlarını aşıp kişilerin kendi aralarında bile kullanmaya hicap ettikleri kelimeleri satırlara döküp kamuoyu önünde paylaşmalarını şiddetle kınıyorum. Şiirin şairde hakkı vardır. Bu hak şiirin ve yazının iffetini korumaktır. Şairin veya yazarın kullandığı dil şiirin ve yazının namusudur. Ne burada ne de bir başka yerde ağıza alınmayacak sözleri kaleme alarak şiir veya yazı yazdım diyerek kamuoyuna sunmak şiiri ve kalemi incitir. Sanat insana Yaradanın vergisidir. Bu nimeti hangi maksatla olursa olsun öfkeye garaza buğza mal ederek kullanıp çamurlaştırmanın anlamı yoktur. Toplumda birbirlerine çirkef diyebileceğimiz çirkin kelimelerle sataşanların vebali bu kelimeleri sıradan kelimelermiş gibi yazıp çizenlerin üzerinedir. Ediplerimiz iyi bilirler ki yazdıkları her şiir her yazı yayınladıkları kitap onların evlatları gibidir. Kişiler evlatlarının ailelerinin namusunu şahsiyet ve şerefini nasıl muhafaza etmeleri gerekiyorsa sanatlarını ve eserlerini de aynı hassasiyetle korumak zorundadırlar. Edep dışı şiir-yazı vs. yazdıklarını zannedenlerden edebiyat çevresinin de rahatsız ve tepkili olduğu kanaatindeyim. Bu rezalete artık bir son verilmelidir. Şiir sövgüye alet edilemez. Kaldı ki şerefsiz ifadesi masum bir ifade tarzı değildir. Şiirin içerisinde daha düşük ifadeler yer almaktadır. Bir şair, ozan veya yazarın düştüğü seviye kullandığı üslup ve kelimelerden daha acınacak durumdur. Burada kötü söz sahibinindir mantığı gereği edepsiz sözleri sahiplerine iade ediyor, kim ve hangi maksatla olursa olsun edep sınırlarını aşarak sanat yapmaya kalkışan edep mahrumu edebiyatsızları şiddetle kınıyorum” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN