Siyaset
Giriş Tarihi : 09-03-2021 06:23   Güncelleme : 09-03-2021 06:23

Ailenin Çözüldüğü Yerde Toplumu Ayakta Tutmak Mümkün Olmaz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Ailenin Çözüldüğü Yerde Toplumu Ayakta Tutmak Mümkün Olmaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların üç aylarını ve Çarşamba günü idrak edilecek Miraç Gecesini kutlayarak, “Rabbimden bizleri, bu mübarek aylar, günler ve geceler vesilesiyle affına, mağfiretine, ihsanına nail eylemesini diliyorum” dedi.

 

“YERİ GELDİĞİNDE TANKLARIN ÖNÜNE GEÇİP DARBECİLERİN KARŞISINA DİKİLEN KADINLARIMIZIN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki dönem Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Lütfiye Selva Çam’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığına aday gösterilen Ayşe Keşir’e de başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden beri AK Parti çatısı altında çalışan kadınlara şükranlarını sundu.

 

“Siyasete kadın nezaketini, inceliğini, üretkenliğini katan, Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti’nin başarısı için fedakârca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygularımızı anlatabilecek kelime bulamıyoruz. Genç kızlarımızla tecrübeli hanım kardeşlerimizin bir arada, aynı heyecan ve coşkuya ortak olduğu kongrelerimizdeki o güzel görüntüler, umudumuzu ve azmimizi güçlendirdi. Kadın Kollarımız, geçtiğimiz 19 yıldaki birikimiyle, sadece seçimlerde kapı kapı dolaşan bir teşkilat olmaktan çıkmış, yılın her günü yürüttüğü faaliyetleriyle, âdeta kadın siyasetçi yetiştiren bir okul hâline gelmiştir. Nitekim bugün Mecliste kadın milletvekillerimizin büyük bölümü, belediye meclislerindeki kadın üyelerimizin yüzde 85’i, kadın belediye başkanlarımızın yüzde 80’i bu okulda yetişmiştir. Bazı mücadeleler vardır ki, karşılığını sadece Rabbimizden umarız. Bugünkü temsilcisi AK Parti olan medeniyet davamız yolundaki yürüyüşümüz de işte böyle bir mücadeledir. Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde tankların önüne geçip darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, attıkları her adımda kadınlara hak ettikleri yeri vererek şükranlarını göstermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bugüne kadar kazandığımız tüm başarıları ve zaferleri, inşa ettiğimiz tüm eserleri, yaptığımız tüm hizmetleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de siyasetten ekonomiye, iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti’nin ve sizlerin gayretleri sayesindedir” diye konuştu.

 

“2053 VİZYONUNU EVLATLARIMIZA BİRLİKTE MİRAS BIRAKACAĞIZ”

Hayata geçirdikleri reformlar ve uygulamalarla yıllarca çağdaşlık, laiklik ve ilericilik adına kızların eğitim ve iş hayatında önlerini sinsice kesenlere en güzel cevabı hep birlikte verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite kapısından geri çevrilen birçok kadının da bugün aralarında bulunduğuna işaret etti.

 

“O kapılardan geri çevrilenler söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü yasağına dair yürütülen mücadeleyi, ana muhalefet partisinin yasakçı zihniyetini anlattı.

 

Kamudaki istihdamda kadın oranının yüzde 40'lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine gelmesinin AK Parti’nin verdiği mücadele sayesinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarımdan sanayiye kadar her alanda hakları tam olarak verilmeden kayıt dışı çalıştırılan kadınların sayısının yarı yarıya azalmasını da biz bu şekilde sağladık. Bir kez daha altını çizerek tekrarlamak istiyorum; geçtiğimiz 19 yıla yakın zamanda ülkemizde milletimiz adına, özellikle de kadınlar adına elde edilen her kazanımın altında sizlerin emeği ve mührü var” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin toplam üye sayısının 11,5 milyon olduğunu açıklayarak, “Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5,5 milyon. Hepsini koyun bir kenara kadın kollarımızı koyun bir kenara, böyle bir noktadayız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak 2053 vizyonunu evlatlarımıza birlikte miras bırakacağız” dedi.

 

“Bizim inancımıza göre kadınla erkek aynı özden yaratılmıştır. Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi siyasette de kadını dışlayan sadece insanlığın yarısına değil aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tarih boyunca kadının şeytanlaştıran, hayvandan bile aşağı gören, istenildiği şekilde alınıp satılan bir mal olarak kabul eden anlayışların buradaki hikmeti kavramalarını elbette beklemiyoruz. Günümüzde tüm dünyaya kadın hakları adı altında kadınla birlikte tüm insanlığı metalaştıran bir zihniyeti dayatanların yüzlerindeki maskeyi düşürmenin yolu işte bu hikmeti yüceltmekten geçiyor. Hepimizi üzüntüye boğan kimi acı hadiseleri inancımıza ve kültürümüze saldırma fırsatına dönüştürenlerin derdi asla kadınları korumak, onlara hakkını teslim etmek değildir. Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerin katbekat fazlası olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi milletimizin bizatihi kendisidir.”

 

“KADINLARIN ŞİDDETE MARUZ BIRAKILMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Türk milletiyle olan hesaplaşmalarına kadınları alet edenleri mimleyeceklerini ve her fırsatta gerçek yüzlerini ortaya çıkartacaklarını belirterek kadına şiddet konusunda TBMM’de yeni bir komisyon oluşturulacağını, hiçbir kadının şiddete maruz bırakılmasına müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Samsun’da yaşanan kadına şiddet olayıyla ilgili de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüğünü, işi sonuna kadar takip edeceğini, malum kişinin de tutuklandığını söyledi.

 

Kadına yönelik şiddete asla müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın haklarını, Allah'ın emri, Türk kültürünün mirası ve insanlığın gereği olduğu için savunduklarını anlattı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimiz erkeklerin kadınların üzerinde olduğu gibi kadınların da erkekler üzerinde hakları olduğunu buyuruyor. Medeniyet tarihimiz, kadını geri plana atan değil, tam tersine kollayan bir hakikatin ifadesidir. Aksi yöndeki her türlü iddia da misal de iftira da kötü niyet ürünüdür. Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın, kocasının veya babasının malı değil, onlarla aynı haklara sahip insandır. Hele hele kadına sırf cinsiyetinden dolayı eziyet etmenin, kötü davranmanın, haksızlığa maruz bırakmanın hiçbir izahı olamaz” diye konuştu.

 

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye, kadını metalaştıran zihniyeti toplum bünyesinden söküp atarak başlamak gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan, velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa AK Parti olarak biz asla gelmeyeceğiz. Aynı şekilde kişilik bozukluklarının ürünü olan saldırganlıkları, hatta cinayetleri, töre ve benzeri bahanelerle inancımıza, kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz” vurgusunda bulundu.

 

“AİLENİN ÇÖZÜLDÜĞÜ YERDE TOPLUMU AYAKTA TUTMAK DA MÜMKÜN OLMAZ”

AK Parti iktidarı döneminde yaptıkları çalışmalarla kadının hak ve hukukunun korunması hususunda çok büyük mesafe kat edilmesini sağladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’dan kanunlara, kurumsal kapasiteden uygulamaya kadar her alanda tarihî dönüşümler gerçekleştirdiklerine işaret etti.

 

“Adına aile dediğimiz mukaddes ocak, nesli muhafaza eden, inancı yaşatan, kültürü aktaran vasıflarıyla ortak geleceğimizin teminatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz. Toplum ayakta duramazsa geride ne devlet, ne millet, ne medeniyet kalır. Tarih, kendi medeniyet gayelerinin dışarısına çıktıkları için inançları ve kültürleri başta olmak üzere tüm benliklerini kaybeden toplumların hikayeleriyle doludur. Milletimizi de bu ibretlik hikayeler zincirine dahil etme hesapları yapanları hüsrana uğratmak boynumuzun borcudur. Yaşadığımız her afet, her kriz, her fevkalade hadise bize güçlü aile yapısının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde önceliklerinden birinin de aile müessesesini güçlendirmek olacağının altını çizerek aile müessesinde yer alan eşler, çocuklar ve büyüklerin birbirlerinin hem zenginliği hem emaneti olduğunu söyledi.

 

Madden ve manen sağlıklı fertlerden oluşan, insan olarak sorumluluklarının, kul olarak görevlerinin bilincinde güçlü ve özgün kişilikli, doğrunun ve yanlışın farkında nesiller yetiştirmek istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile içi iletişim ne kadar güçlü olursa özlediğimiz nesilleri yetiştirme imkânımız o derece artacaktır. Devlet bu konuda üzerine düşenleri mutlaka yerine getirecektir. Getirmeye de gayret ediyor. Ama asıl görev bizlere bilhassa da siz kadınlara düşüyor. Çünkü kadın en başta annedir ve çocuğun ilk vatanıdır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların, özellikle de kız çocuklarının bir an önce baba evlerini, ailelerini terk etmeye çağıran bir kesimin bulunduğuna dikkati çekerek, “Şimdi bir de bu çıktı, sokaklara dökülün diyorlar çocuklara... Bu ne anlayıştır? Böyle ahlaksızlık olur mu? Çocukları ailelerine karşı kışkırtan bu zihniyet, aileyle birlikte yaşadığı ülkeye, millete, toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye kadına şiddet sorununu öyle ya da böyle çözer. Ülkemiz için asıl tehdit işte bu hastalıklı zihniyetin kök salması karşılık bulmasıdır” uyarısında bulundu.

 

“MANEVİ TEMELLERİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMADAN KÜRESEL LİDERLİK HEDEFLERİMİZE ULAŞAMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kurumuna sıkı sıkıya sahip çıkacaklarını, okul öncesi ve ilkokul safhalarını aileyle sıkı iş birliği hâlinde çocukların kimliğini, kişiliğini geliştirecek bir anlayışla yeniden ele almak gerektiğini aktardı.

 

Türkiye’nin temel altyapı sorunlarını önemli ölçüde çözmeyi başardıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık bu güçlü altyapı üzerinde maziden atiye uzanan medeniyet köprümüzde kültürden bilime, teknolojiden üretime her alanda dünyanın en iyisi olma yolunda ilerlemenin vakti gelmiştir. Kayba tahammülümüz yok. Bireyden aileye, oradan tüm topluma uzanan millî bünyemizi güçlendirmeden, manevi temellerimizi sağlamlaştırmadan küresel liderlik hedeflerimize ulaşamayız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın ve anne denilince Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan anneleri anmadan geçemeyeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne, baba olan herkes evlat sevgisinin ne olduğunu, Allah göstermesin ondan ayrı kalındığında evlat acısının ne anlama geldiğini de gayet iyi bilir. Hele hele evlatlarınız terör örgütü tarafından sizden çalınmışsa bu acının tarifi hiç mümkün değildir. Diyarbakır anneleri işte bu acıyla çocuklarını kendilerinden çalanların kapılarına dayanıp aileleriyle birlikte verin evlatlarımızı diye eyleme başlayan kadınlarımızdır. Bu annelerin tek bir amacı vardır, o da; PKK’nın çocuk yaşta ellerinden aldığı, ailelerinden kopardığı, baskıyla, tehditle ölüme gönderdiği, her türlü kötü muameleyi layık gördüğü evlatlarına kavuşmaktır. Böyle ulvi bir amaca sahip Diyarbakır anneleri birilerinin aklına tam 550 gün sonra ancak düşmüş. Diyarbakır anneleri de bunca zamandır kendilerini görmezden gelen, yok sayan, mücadelelerine destek olmayan zihniyetin temsilcilerine gereken cevabı vermiştir. Siyasetin her alanındaki riyakârlığın izahı olabilir. Hayatı boyunca kendisine karşı mücadele ettiğiniz, attığı her adımda karşısına çıktığınız bir liderin vefat yıl dönümü törenine katılabilirsiniz. Asla inanmadığınız, hatta ontolojik olarak karşı çıktığınız pek çok davranışı ve sözü sırf günübirlik siyasi çıkarlarınız için rahatça sergileyebilirsiniz. Ancak ittifak ortağı olduğunuz partinin mensupları tarafından kandırılıp terör örgütüne teslim edilen evlatları için yüreği yanan annelerin karşısına dikilip de aynı yüzsüzlüğü sergileyemezsiniz. Çünkü bu siyaset üstü bir meseledir.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’nin ve milletin geleceği konusunda vizyon ortaya koyabilen, proje sunabilen, yatırım planlaması yapabilen tek parti olduğuna vurgu yaparak Cumhur İttifakı olarak Türkiye’yi büyütmeye, güçlendirmeye, kalkındırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

AK Parti teşkilatlarını 2023 seçimlerinin önemi konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve 81 vilayetimizde Cumhur İttifakı olarak inşallah ülkemizin bütününde bir taçlandırma harekâtını sürdüreceğiz. Her günümüzü seçim arifesi kabul ederek 2023 Haziran’ına kadar kesintisiz çalışacağız” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN