Sağlık
Giriş Tarihi : 05-02-2018 13:33   Güncelleme : 05-02-2018 13:33

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’tan MÜSİAD Samsun’a Ziyaret

​AK Parti Samsun Milletvekili Sayın Hasan Basri Kurt, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesini ziyarette bulundular.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’tan MÜSİAD Samsun’a Ziyaret

Üyeler selamlaşma sonrası, Hasan Basri Kurt’ a yaptıkları işlerden, yaşadıkları zorluklardan ve sağlanan kolaylıklardan da bahsettiler.

Samsun gündemindeki birkaç konu ile alakalı istişare etmek isteyen MÜSİAD Samsun üyelerine bilgi aktarımında bulunan Hasan Basri Kurt; ‘Günübirlik çözümlerin devri geçti. Daha radikal daha yenilikçi çözümler gerekli. Samsun’da 2. Üniversite şuan gündemimizde. Bununla alakalı girişimler var. Gelişmek için her alanda düşünmeliyiz. Sanayicilerden de isteğimiz bize destek vermeleri, bizleri uyarmaları, talepleri varsa yol göstermeleridir. Sizler işin içerisinde olduğunuz için bizlerden daha farklı bakabilirsiniz.’ dedi.

MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan; ‘ MÜSİAD olarak, ilk günden bu güne kadar en önemli anlayışlarımızdan biri de her zaman ortak paydada toplanabilmekti. Bu söylemi MÜSİAD Genel Merkezimizde 15 senedir duyarız. Birleşerek hareket edenler daha güçlü olurlar. Haklılar. Fakat bizler Anadolu topraklarında bunu beceremedik. Birleşemezsek, kendi birikim ve donanımlarımız da yok olacak. Bu konuda daha hızlı harekete geçmemiz gerekli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, sanayici, akademisyen ve devlet adamlarının birleşmesi istişare etmeleri gerektiği yıllardır söylenmektedir. Yeni yeni başlayan KÜSİ çalışmalarının bu kapsamda iyi olacağını düşünüyorum.’ dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Sayın Hasan Basri Kurt; ‘Birlik olmanın büyümedeki önemi azımsanamaz. Artık bölgelerde belli sektörlerde gelişmek, katma değeri yüksek ürünler üretmek, denenmeyeni denemek, rekabetçi ürünler yapmak gereklidir. 2017 yılında en çok göç veren bölge Doğu Karadeniz Bölgesi olmakla birlikte orada Artvin İlimizdendir. Sektörlerin fizibiliteleri iyi değerlendirildiğinde doğru sektörü bularak o sektöre yoğunlaşmalıyız. Bölgelerde doğu kurulan iş kolları göçleri de büyük ölçüde azaltacaktır. ‘ dedi.

MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan, Lojistik Köy yapılırken, konuyla alakalı firmalardan fikir alınmamasının doğru olmadığını düşündüğünü söyledi. ‘ Çünkü bu tip projelerde, sektörün içerisinde olan işadamlarının geleceğe dönük yatırımları, projeleri olabilir. Böyle bir projeyi beklemek isteyenler yatırımlarını durduracak olabilirler. Şuan bildiğim kadarıyla bir kaç firma şehir dışında depo tutmuş veya Sampa kendi deposunu yaptırmış. Bu üreticileri Lojistik köye çekmek artık çok güç. Yatırımlar yapılmış. Gelecek işler planlanmış. Ayrıca Raylı sistem Lojistik Köyün içerisinden geçecek mi?’ Bu konuda bilgilendirilmek isteriz.’ Dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Sayın Hasan Basri Kurt; ‘ Evet demiryolu lojistik Köyü’nden geçecek. Diğer bir konu ise projelerin uygulanma aşaması. Bu konuda haklısınız. Mesela şuan demiryolunu ordan geçirmek yerine direk demiryolu hattına bu proje konulabilirdi. Ama bir projenin yapılırken, yapılacak bölgenin iklimi, çevresi, lojistikteki yeri ve buna benzer özelliklere de dikkat etmek zorundasınız. Bunların hepsi değerlendirildikten sonra projeler uygulanabiliyor.

Ayrıca bizler yatırımları dışarıya yapmaktan korkmamalıyız. Eğer ağaç Ukrayna’da ise fabrikamızı orada açalım. Sanırım 7-8 sene önce Sudan’ dan arazi aldık. Halen ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ben her ürünün Türkiye’ de yapılmak zorunluluğuna katılmıyorum. Önemli olan yapanın nerede olursa olsun Türk olması ve o zihnin, paranın, ARGE nin Türkiye’ ye gelecek olmasıdır. Hızlı tren konusunda da bilgi vermek gerekirse; Ankara Çorum arası çalışmaları devam eden raylı sistem bitmek üzere.Çorum’ dan sonra da Samsun’ a uzanacak. Hızlı trenlerin 400km. hızla gidenleri var. Bunlar sadece yolcu taşıyor. 250km. ile gidenleri ise hem yolcu hem yük taşımaktadır. Bizler hem yolcu hem yük taşımacılığını kullanmayı daha uygun buluyoruz. Ayrıca bu hatların elektrikli olması yük taşımacılığında ciddi maliyet karı sağlıyor. Artık, ürettikleriniz veya aldıklarınız  Çorum –Samsun arası yaklaşık 1 saat 10 dk gibi bir sürede gelecek.’ Dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan ve üyeler, AK Parti Milletvekili Sayın Hasan Basri Kurt’ a nezaketleri için teşekkürlerini iletti.                                                                                                           

adminadmin