Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2021 09:26   Güncelleme : 24-10-2021 09:26

AK Parti'de Makam Mevki Hesabı Olmaz!

AK Parti Samsun 85. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da katılımıyla Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Coşkulu bir atmosferin yaşandığı toplantıya katılımın çok yüksek olması dikkat çekti.

AK Parti'de Makam Mevki Hesabı Olmaz!

AK Parti 85. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, Atakum Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya; TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal; İl Başkanı Ersan Aksu; Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Kadın Kolları Başkanı Rabia Baykeser ve yönetimi; Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Yılmaz ve yönetimi; 3 kademe ilçe başkanları ve yönetimleri; ilçe belediye başkanları; kurucu il yönetim kurulu üyeleri, kurucu ilçe başkanları; önceki dönem il başkanları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belde başkanları, belde belediye başkanları; çok sayıda teşkilat mensubu ve partili katıldı.

Program; Divan teşekkülü ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. AK Parti'nin 20. Yaş videosu ve İl Başkanlığının hazırladığı video gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

"2023 SEÇİMLERİNDE SAMSUN'DAN REKOR DESTEK"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Ersan Aksu; AK Parti Samsun Teşkilatlarının her an seçim olacakmış gibi sahada çalıştığını kaydettiği konuşmasında; 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekti. Samsun'da parti üyesi sayısını 260 bine çıkardıklarını ifade eden Başkan Aksu, "Bu işler; sahaya çıkmadan, vatandaşla birebir temas etmeden, onların gönlüne girmeden olmuyor. Biz, AK Parti Samsun Teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi sahadayız. Vatandaşlarımızla iç içiçeyiz. Tüm çalışmalarımızı bu anlayışa göre planlıyoruz. AK Parti, dün olduğu gibi bugün de milletinin yanında, yanıbaşındadır" ifadelerini kullandı. Özellikle sosyal medya vasıtasıyla ortaya konulan yalan ve algı operasyonlarına karşı, yüzyüze temasın ve saha siyasetinin önemine dikkat çeken Başkan Aksu, "Samsun teşkilatları olarak 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza Samsun'un daha önce ortaya koyduğu başarılı performasın da üstünde bir başarıyla destek vermek iddiasındayız. Samsun, her zaman olduğu gibi bu önemli virajda da Cumhurbaşkanımıza gereken desteği fazlasıyla verecektir. Ana kadememiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, tüm ilçe teşkilatlarımız ile birlikte bu başarıyı yakalama noktasında kararlıyız. Başaracağız" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR HAKLI TALEBİ GERİ ÇEVİRMEDİK"

İl Başkanı Ersan Aksu'dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun'da gerçekleştirdikleri hizmetlerin kısa bir özetini sundu. Samsun'un tüm ilçelerinde hummalı bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Başkan Demir, vatandaşların haklı taleplerini gerçekleştirme noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekiplerinin seferber olduğunu belirtti. Sadece fiziki yapı inşa etmenin ya da rutin hizmetleri yerine getirmenin eksik kalacağını bildiklerini ifade eden Başkan Demir, "Asıl önemli olan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu onlara hissettirebilmek. Yani; gönül belediyeciliği. Hamdolsun, geldiğimiz noktada, vatandaşlarımızdan gelen hiçbir haklı talebi geri çevirmediğimizi ve tamamını çözdüğümüzü söyleyebilirim. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsunlulardan gelen tüm haklı talepleri yerine getirmiştir, istisnası yoktur" diye konuştu.

"AK PARTİ'DE MAKAM MEVKİ HESABI OLMAZ"

Başkan Demir'den sonra teşkilata hitap eden Samsun Milletvekili Ahmet Demircan da yaklaşan 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekti. Demircan'ın ardından teşkilata seslenen TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise AK Parti'de siyaset yapmanın olmazsa olmaz ilkelerinden bahsederek başladığı konuşmasında, AK Parti'nin bir dava hareketi olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: "Siyaseti ne niyetle yaptığımız çok önemli. AK Parti'de siyaset yapmanın böyle bir sorumluluğu var. Bizim tek derdimiz, bize güvenerek sorumluluk yükleyen milletimizin menfaatleridir. Haricinde bir kazanım elde etme niyeti olanların yeri AK Parti değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır. Bizler; binlerce yıllık bir geleneğin bugünkü temsilcileri olarak; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bu ilkesel duruşu gördüğümüz için kendisinin yol arkadaşı olduk. Kazanırken yanında olmaya, kaybettiği zaman ise terketmeye değil; birlikte yol yürümeye söz verdik. Ne için? Aziz Milletimiz için. Bizim yaşadığımız olumsuzlukları gelecek nesiller yaşamasın diye. Onlar için."

Türkiye'nin; AK Parti iktidarı ile birlikte; çok hassas süreçleri başarıyla geride bıraktığını ve bugün Türkiye'nin 20 yıl önce hayal dahi edilemeyen bir noktada olunduğunu ifade eden Ünal, "Bu gelenek bozulmayacak. 2023 virajını da başarıyla geride bırakacağız. Aziz Milletimizin desteğiyle bu hassas süreci de başarıyla atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşması zaman zaman yoğun alkışla desteklenen TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın konuşmasının ardından, basına kapalı bölüme geçildi. Bu bölümde; İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Baykeser ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Yılmaz da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. Her iki kademe faaliyetlerine ilişkin sunumların ardından geçilen müzakere bölümünde ise protokol üyeleri teşkilat mensuplarının ülke ve Samsun gündemine ilişkin sorularını cevapladı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN