Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-01-2023 10:58   Güncelleme : 30-01-2023 10:58

Akşener Samsun’dan moralsiz ayrıldı

Cumartesi günü yapılan İYİ Parti il kongresinde Mustafa Dağıstanlı spor salonun yarısından fazlasının boş kalması kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

Akşener Samsun’dan moralsiz ayrıldı

Denge Gazetesi’nin haberine göre, Altıyüz kırk sekiz delegenin katıldığı kongrede Hasan Aksoy 419 oy alarak seçimi kazanırken rakibi Önder Fatih Şenol 198 oyda kaldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı kongrede salonun yarıdan fazlasının boş kalması Hasan Aksoy’un başarısızlığı olduğu iddia edildi.

 

SANDIĞIN GÖSTERGESİ

İYİ parti il kongresinde Genel Başkan Meral Akşener’in katılmasına rağmen salonunun doldurulamaması bir yana yarısından fazlasının boş kalmış olması vatandaşın İYİ partiye olan teveccühünün göstergesi olduğu, sandığa yansıması halinde İYİ partinin iki Milletvekili dahi çıkaramayacağının göstergesi olduğu iddia edildi. İktidara yürüyoruz sloganıyla yola çıkan İYİ partide yaşanan bu durum büyük skandal olduğu iddia edilmekte.

SLOGANLA DEĞİL İNSANLA OLUR

İYİ parti yöneticilerinin sürekli olarak iktidara yürüyoruz, bu iş tamam, her şey iyi olacak şeklindeki sloganlarının ne kadar gerçekçi olduğu bu kongre sonucunda ortaya çıktığı, siyasetin sloganla değil, insanla, kalabalıkla ve sandıktaki sonuçla olduğu vurgulandı. İl kongresinde yaşanan bu olayın ardından vatandaşın teveccühünün ne olduğu bir kez daha oryaya çıktığı belli olmuş durumda.

Diğer yandan kongreyi takip eden gazeteci Turhan Akşen de, ‘Akşen’in Penceresinden Acı Ama Gerçek Samsun İyi Partinın Olağan Kongresindeki İzlenimlerim’ başlıklı yazısında, “İl Kongresi, 2000 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapıldı. Sahne kurulduğu için bir tribün kapalıydı.

Protokol ve basın bölümünü saymazsak, Meral Akşener’i izlemeye gelen vatandaşların oturabileceği alan 1000 kişi civarıydı. Ancak koltuklar yarı yarıya boştu. Bu durumda delegeler, parti yöneticileri ve yakınları dışında 500-600 kişi civarı katılım olduğu tahmin edilebilir” diye yazarak salonun boş olduğunu belirtti.

Akşen yazısını “Birden fazla adaylı kongrelere katılmadığı bilinen Akşener, iki adaylı kongre yapılacağını bildiği Samsun’a gelmeyi kabul etti. Daha önce yapılması kararlaştırılan il kongresi tarihi değiştirilerek, 6’lı masa toplantısının iki gün sonrasına ertelendi. Muhtemelen vermek istediği bazı mesajları, Samsun’da görmeyi beklediği coşkulu kalabalık karşısında vermeyi planlanmıştı.

Belki de Samsun’da umduğunu bulamadığı için konuşmakta tereddüt etti. Çünkü her lider, karşısında coşkulu bir kalabalık tarafından desteklenmediği zaman üst perdeden verilecek bir mesajın, yerine ulaşamayacağını bilir” diye tamamladı.

Derleme Haber: Denge Gazetesi + Samsun Cep Haber

Recep YAZGANRecep YAZGAN