Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 21-04-2020 12:46   Güncelleme : 21-04-2020 12:46

Alkollü İçki Serbest Sigara Haram

Alkollü İçki Serbest Sigara Haram

Diyanet İşleri Başkanlığı milyonlarca Müslümanı “haram” işlemekle suçlamak pahasına sigaraya hüküm veriyor. Lakin kamu kurumlarında ve askeri tesislerde alkollü içki servisi için tek kelime dahi söyleyemiyor. Gören diyecek ki “içki mekruhtur, sigara ise haramdır”. Bu absürt durumu yöneticilerimizin kafasına sokmak için birkaç kelam etmek gerekiyor.

Sigaranın da sigarayı çıkaranın da Allah belasını versin. Ne kendim ne ailem bu zıkkımı içmeyiz. Lakin İslam alimlerinin “mekruh” dedikleri ve gerçekten de sağlığımızı bozan sigaraya “haram” denilmesini de doğru bulmuyorum. Çünkü milyonlarca Müslüman müthiş bir şekilde haram işlemekle suçlanmaktadır. Müslümanları töhmet altında bırakan böyle bir kararı almak doğru değildir.

İşin kötüsü nedir biliyor musunuz? Kuran’da açıkça içilmesi haram olan alkollü içki, birçok resmi kurum ve özellikle askeri gazinolarda serbestçe içilmekte ve satışına izin verilmektedir. Bu ne perhiz ne lahana turşusu!

Maalesef yöneticilerimiz meydanlarda mangalda kül bırakmaz lakin icraata gelince hiç de öyle konuştukları gibi davranmazlar. Böyle yöneticileri gören başta askerler de, bu durumu fırsata çevirip her türlü fenalığı yaparlar. Şimdi yargı mensupları da aynı koroya katıldı. Müebbet hapis cezası verdikleri 28 Şubat’ın darbeci generallerini tutuklayamıyorlar.

Darbeciler sadece darbe yapmakla kalmazlar bir de dinimizde yeri olmayan türlü türlü günahları işler hem de hiç korkmadan çekinmeden devam ederler. İşte kamu kurumlarında yapılan içki satışı da böylesine acı olaylardan bir tanesidir. Kim ne içiyor ise içsin bunu devletin kurumlarında ve binalarında yapmak zorunlu mudur? İlmi siyasette dahi, devlet memuruna, Mehmetçiğe içki sevisi yaptırmak ayıp değil midir?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN