Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-10-2016 09:07   Güncelleme : 19-10-2016 09:07

Altın Nesil...

Altın Nesil, terörist başı Fethullah Gülen’in en büyük hayaliydi ve bunu başardı.

Altın Nesil...

Öyle bir nesil yetiştirdi k; sadece kendisine biat eden kendisinden başka hiç kimseyi önder kabul etmeyen, onun öğretilerini düstur edinen bir nesil. Evet onların adı Altın Nesildi.

Çok uzun bir süreçti bu aslında ve F.Gülen bunun için tam 40 yılını harcadı. İzmir’de Yamanlar Koleji ile başlayan süreç önce bir kartopu idi daha sonra ise çığ oldu büyüdü. Öyle bir çığ oldu ki; en sonunda Fethullah Gülen’in bir emri ile ülkesini, milletini, ailesini, tüm değerlerini ateşe atmaktan tereddüt dahi etmeyen bir nesil oldu bu Altın Nesil.

40 yıllık sürece baktığımızda Fethullah Gülen ile ilgili çok enteresan bilgilere sahip oluyoruz.

Sağ cenahtan Necmettin Erbakan hiç bir zaman Fethullah Gülen’e yakın durmadığı gibi sürekli yakın çevresine ondan uzak durmalarını telkin etmiştir. Süleyman Demirel ile bir çok kez görüşmesine rağmen Süleyman Demirel’den hiç bir zaman istediklerini alamamıştır.

Sol cenaha baktığımız da ise işte burada sıkı durun diyelim.

Altın Nesil

Fethullah Gülen devlet içindeki en güçlü yapılanmasını Bülent Ecevit döneminde yapmıştır. Hatta Fethullah Gülen’in Amerika’ya gitmesinde de en büyük rolü Bülent Ecevit oynamıştır. İşin daha da ilginç tarafına baktığımızda ise Fethullah Gülen’in Altın Nesli’nin temellerini sağlamlaştırma döneminin de Bülent Ecevit dönemlerine rastladığını görüyoruz.

Ne tuhaf değil mi?

Biri sözde Dini Cemaat Lideri! Diğeri ise Hayatı boyunca İslam’dan uzak duran Siyasi bir Lider!

 Hadi devam edelim;

Türkiye’nin en büyük firmalarına bakıyoruz birçoğu FETÖ’den dolayı önce Kayyum ile tanışıyor daha sonra ise TMSF’ye geçiyor. TMSF şu an Türkiye’nin en büyük holdinglerinden daha büyük bir yapıya sahip. FETÖ ile ilişkili işletmelerin güçlenmesi veya temellerinin atılma dönemine baktığımızda yine Bülent Ecevit Dönemi karşımıza çıkıyor. Daha sonra ise bu işletmelerin gerçekten büyüme hızları ile önce ulusal daha sonra da global markalar haline geldiklerini de görüyoruz.

Keza,Fetullah Gülen’in Altın Nesli’nin Askeriye’de Bülent Ecevit döneminden itibaren kadrolaşma çalışmalarına hız verdiğini görüyoruz.

Peki, hepimizin merak ettiği ya siyaset dönemi?

Bülent Ecevit’in üçlü koalisyon döneminden itibaren Fethullah Gülen’in Altın Nesli’nin siyasi aktörler arasına girdiği gerçek, hatta uzunca bir dönem siyaset ile uğraşanların, bazı siyasilerin de FETÖ ile bağlantısını görüyoruz. Daha sonra Ak Parti döneminin ilk yıllarında, yani 2002 yılı sonrası hızlı bir yükseliş sürecine giriyorlar.

2002 sonrası siyasi arenada hızla yükselen Fethullah Gülen’in Siyasi Altın Nesli ise 2013 yılının Haziran ayında patlayan Gezi olayları ile kendilerini netleştirdi. 17/25 Aralık 2013 sürecinde ise deşifre olmaya başladılar. O döneme kadar devletin her kademesinde üst seviyelere kadar yükselen Altın Nesil için artık geriye sayımda başlamış oldu.

Altın Nesil için 17/25 Aralık 2013 Bitiş Süreci’nin başlangıcıydı. 15 Temmuz’da yaşadığımız Darbe kalkışması ise Altın Nesil’in son vuruşu oldu.

Altın Nesil

Aslında Fethullah Gülen’in kurduğu sistemin yara almaya başladığı dönem 2012 yılında başladı.2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dershaneleri kapatacağını ilan etmesi ile birlikte ilk önce tatlı tatlı muhalefet etmeye başlayan Altın Nesil daha sonra ise söylemlerini sertleştirmeye başladı. 6 Ekim 2015′ de Dershane ve PKK makalemde belirttiğim gibi kendi kendileri ile  çelişir hale geldiler.

Altın Nesil aslında Muhterem Hoca Efendi’ye A(L)danmış Ruhlar’da gizli…

Altın Nesil deyimi aslında Fethullah Gülen’in Piramit yapılanmasının da şifresi.

Her sektörden ve devletin her kademesinde yer alan ayrıca siyasileri içerisine alan Altın Nesil Piramdi’nin  üst yapılanması, Dünya menfaatlerini ön plana çıkartan yönetim hiyerarşisine sahiptir.Maddi çıkarlara dayalı olarak işleyen üst kesim, elitler grubu olarak da adlandırılabilir. Bu grup, paraya gark olmuş ve orta kesime, alt kesime hükmeden kesim. Üst kesim orta kesimi nemalandırırken alt kesim ise “HİZMET” adı altında köleleştirilmiş bir yapıya sahip. Piramidin üst yapısında bulunanlar her türlü çılgın eğlenceye ve paranın satın alabileceği her şeye sahipken, Piramidin orta kesimi ise sürekli olarak üst kesimi destekleyerek ve üst kesimin her daim yanında bulunarak onlara destek verir pozisyonda. Alt kesim ise üst ve orta kesimce en çok istismar edilen kesim. En yoğun olan kesimde bu alt kesim. Üst kesimi örneklersek Akın İpek, Hakan Şükür, Ekrem Dumanlı vs. gibi hepimizin bildiği isimler bu kesimde yer alır. Orta kesim ise bunların desteklenmesi görevini üstlenen kişilerdir; bunlara örnek ise Okul, Dershane Müdürleri veya şuan FETÖ’den dolayı içeride bulunanların büyük çoğunluğudur. Tabana örnek ise Zaman Gazetesi’ni dağıtan yahut dershanelerde çok az ücretler alarak yaşam savaşı veren ve diğer yandan ise gününün hemen hemen her saatini “HİZMET için harcayan kişilerdir. Üst kesimde paranın ve servetin haddi hesabı yokken, orta kesim sürekli üst kesime nakit akışı sağlarken alt kesime ise sürekli Cennet ile Fethullah Gülen’in ne kadar mübarek bir zat olduğu daha çok okullar açılması için daha çok “HİZMET” hareketi için çalışılması gerektiği ve himmet toplanması gerektiği empoze edilir.

Tabanda bulunan Altın Nesil, orta ve üst kesimde bulunan Altın Nesil’in tabiri caizse sömürü aracıdır.

15 Temmuz darbe girişimi eğer başarılı olmuş olsaydı, şu an Üst Altın Nesil Türkiye’nin yeni Prens ve Prensesleri olarak yaşarken, orta kesim Altın Nesil ise Prenslerden ve Prenseslerden kalan artıklarla yaşayan bir zümre olacaktı. Alt kesim Altın Nesil ise halkın başına getirilecek olan DEĞNEKLİ! Üst ve Orta Altın Nesil’in dayatma polis gücü olarak karşımıza çıkacaktı.

Altın Nesil’in nüfuz etmediği hiçbir sektör veya kurum yok. Eğitim kurumları olan okullar ve dershaneler ile sistem çalıştığı için her sektöre ve her kuruma sürekli olarak yeni Altın Nesil yetiştirmekteydi. O yüzden sporcusundan tutunda Askeriyesine, Askeriyesinden tutunda iş adamına, siyasi aktörlere varana kadar daha aklınıza gelmeyecek yerlerde Altın Nesil üyesi birisi ile karşılaşmanız son derece normal.

Önümüzdeki süreçte Altın Nesil’i ne bekler derseniz, Piramidin üst ve orta kesimini bu toprakların pek kabul edeceğini sanmıyorum. Sömürülmüş taban kesimine gerek devlet gerekse halk belki bir şans daha verebilir.

Fethullah Gülen’in Altın Nesli’nin o kadar da abartılı çoğunlukta olduğu yanılgısına da kapılmadan, kritik noktalarda bulunduklarını da bilmemiz gerekiyor. Zira Fethullah Gülen’e göre Altın Nesil kendi yakınında olanlar ile piramidin üst kesiminde olan kesim. Orta ve Alt kesimde bulunan Altın Nesil ise sadece kullanışlı Aparatlar.

Netice itibariyle üst düzey dinsiz, vatansız Altın Nesil Fethullah Gülen’e hayırlı olsun.

Orhan SARIKAYA

adminadmin