Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-02-2021 10:38   Güncelleme : 23-02-2021 10:38

Askeri Darbeler Ve Milli İstihbarat Teşkilatı

Askeri Darbeler Ve Milli İstihbarat Teşkilatı

Türkiye’de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adeta konuşulması yasak bir kurumdur. Nedense kimse bu çok önemli kurum hakkında hiçbir eleştiride bulunmaz. Fakat bütün kamu kurumlarında olduğu gibi MİT’inde eleştiriye ihtiyacı vardır. Aksi takdirde kendisini yenileyemez ve geliştiremez.

Eğer MİT’in en önemli görevlerinden birisi olan askeri darbeler karşısındaki rolüne gelirsek ne yazık ki; bu nokta affedilmez niteliktedir. Askeri darbeleri önlemeyi bir tarafa bırakalım askeri darbelerin kotarıldığı merkezlerden bir tanesi MİT karargahı olmuştur. MİT içinden birçok darbeci çıkmış ABD işbirlikçisi bu kişilerle birlikte ülkeyi yangın yerine çevirmişlerdir.

Hâlbuki hükümete direk bağlı olan bu kurum, önceden darbeleri ihbar edebilseydi Türkiye’yi en az 50 yıl geri bıraktıran askeri darbeler meydana gelmezdi. Son 15 Temmuz 2016 darbesinde de sonuç değişmemiştir. Basında çıkan çok önemli yazıları dahi göremeyen MİT teşkilatı adeta “ben geliyorum” diyen ve FETÖ tarafından gerçekleştirilen bu darbeyi de önleme konusunda sınıfta kalmıştır.

Belli ki; MİT’in FETÖ yapılanmasına ayıracak eleman bulamadı! Zira bütün tarikat ve cemaatler içinde o kadar çok elemanı var ki; FETÖ için ihbar mekanizmasını çalıştıracak bir istihbaratçı bulamadığı anlaşılıyor. Keza en az FETO kadar tehlikeli olan Sabetaycı ve Mason örgütlenmelere de görevli gönderemiyor. Hâlbuki bu gizli ve sinsi yapılar; darbelerin en büyük kışkırtıcılarıdır. Ülkemizin kanını emen azınlıklar tarafından meydana getirilmiştir ve Osmanlı Devletinden bu yana ülkemizin en büyük baş belasıdır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN