Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2020 13:17   Güncelleme : 07-09-2020 13:17

Atakum Belediye Başkan Cemil Deveci’nin Sorumsuz Yönetim Anlayışı

İYİ PARTİ: Belediye hacizle boğuşurken, personel alımı kabul edilemez.

Atakum Belediye Başkan Cemil Deveci’nin Sorumsuz Yönetim Anlayışı

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediyeye 9 sözleşmeli personel almak için İYİ Parti'ye sormadan hareket edince personel alımı kararı, İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Millet İttifakıyla Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci, ittifak kurduğu İYİ Partili meclis üyeleriyle personel alımı konusunda ters düştü.

CHP'li Deveci'nin 9 kişiyi işe almak istemesine karşı çıkan İYİ Partililer, Deveci'ye sert çıktı.

Atakum Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci katılmadı. İyi Partili Başkanvekili Yunus Koloğlu'nun başkanlığını yaptığı meclis toplantısına sözleşmeli personel alımı konusu damga vurdu.

İYİ Parti grubu belediyenin haciz işleri ile boğuşurken personel almasının ve maaş yükseltilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

 

BELEDİYE HACİZLERLE BOĞUŞUYORKEN

Gündem maddesi okunduktan sonra söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, mecliste yaptığı konuşmada Başkan Deveci'ye yüklendi.

Ayvaz, "Öncelikle başkanımızı da aramızda görmek isterdik. Belediyemizin ekonomik olarak zor durumda olduğu ve personel maaşlarını ödenmediği hacizlerle boğuştuğu Başkan Cemil Deveci tarafından pek çok platformda ifade edilmektedir. Buna rağmen, belediyede işe alınan 9 kişinin maaşının yükseltilerek sözleşmeli kadroya alınması bu koşullarda belediyenin daha da zarara uğratılması demektir.

Belediye haciz ile boğuşurken, maaş ödemekte güçlük çektiğini açıklarken, 9 kişinin maaşın yükseltilmesi kabul edilemez. Ayrıca istihdam yetkisi meclisin değildir. Bu bir maddi hatadır. Maddi hatanın düzeltilmesi ve belirtiğimiz gerekçelerle, bu önerinin iade edilmesini istiyoruz'' dedi.

 

İYİ PARTİLİLER DE RED OYU VERDİ

Atakum Belediyesi meclisinde 9 sözleşmeli memur alımı İYİ Parti Meclis üyelerin de karşı çıkmasıyla oy çokluğu ile reddedildi. Kaynak: İYİ Partili meclis üyeleri Deveci'ye itiraz etti.

Kaynak: samsunvehaber

Recep YAZGANRecep YAZGAN