Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-06-2021 10:07   Güncelleme : 08-06-2021 10:07

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci İşçiyi Sömürüyor!

AK Parti hükümetince 2021 yılı için 2 bin 825 lira olarak ilan edilen asgari ücretin, yetersiz olduğu gerekçesiyle belediyelerince 3 bin 100 lira olarak ödeneceğinin CHP Samsun İl Başkanlığı’nca ilan edildiği Samsun’da, yine CHP’li Cemil Deveci yönetimindeki Atakum Belediyesi’nce 4 aydır yarısının ödenmediği iddia edildi. Yine aynı belediyede mesai yapan bazı birimlerde görevli çalışanların iş haklarının 3 aydır banka hesaplarına yatırılmadığı iddialar arasında.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci İşçiyi Sömürüyor!

Türkiye genelinde 2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklanırken, Samsun’da 30 Aralık 2020 günü CHP'li Atakum Belediyesi özelinde asgari ücret rakamı CHP İl Başkanı Fatih Türkel tarafından 3 bin 100 TL olarak kamuoyuna duyuruldu. Ana muhalefet partisi CHP’nin Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, yaptığı açıklamayla; partilisi Cemil Deveci’nin başkanlığını yürüttüğü Atakum Belediyesi’nde asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını kamuoyuna açıkladı.

 

TÜRKEL: ASGARİ ÜCRET KADAR HARÇLIK VERENLER...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, yaptığı açıklamada 2 bin 825 TL olarak belirlenen asgari ücreti eleştirerek, "Asgari ücreti çocuğuna asgari ücret kadar harçlık verenler belirlemiştir. Bu rakamları belirleyenler, bu zor koşullarda yaşayabilecekler mi? Ortaya çıksın bir babayiğit görelim. Asgari ücretten alınan vergiyle ilgili de bir düzenleme yapılmadı.  Kısacası hem işçi hem de işveren memnun olmamıştır" diye konuştu.

 

TÜRKEL: CHP’Lİ BELEDİYELER HALKIMIZIN İÇİN VAR

CHP'nin asgari ücretin 3 bin 100 lira olması gerektiğini ısrarla söylediğini ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Türkel, CHP'li Atakum Belediyesinde asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak uygulanacağını kaydederek, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ilan ettiği üzere Atakum Belediyemizde çalışan personeller 3 bin 100 TL asgari alacaktır. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halkımız için var. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere Atakum Belediyemiz mücadele etmektedir. Ama tüm sıkıntılara rağmen Atakum Belediye Başkanımız Sayın Cemil Deveci gerekli çalışmaları bitirdikten sonra asgari ücretin belediyede 3 bin 100 TL olması ile ilgili müjdeyi de Samsunlularla paylaşacak” ifadelerine yer verdi.

 

İLİŞİK YEREL HABER: SAMSUN'DA CHP'Lİ ATAKUM BELEDİYESİNDE ASGARİ ÜCRET 3 BİN 100 TL OLACAK

4 AYDIR YARIM MAAŞ ÖDENMİYOR, 3 AYDIR MESAİ YOK

İddiaya göre; CHP’li Atakum Belediyesi yönetimince, 3 bin 100 lira olarak belirlenen asgari ücret, bünyesinde hizmet veren işçilere yaklaşık 4 aydır ödenmiyor, yarım maaş ödemesi yapılıyor, Diğer bir iddaya göre ise; CHP’li Av. Cemil Deveci yönetimindeki Atakum Belediyesi’nde yine aylardır mesai ücretleri ödenmiyor.

Öte yandan CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü Gazetesi'nin internet haber sitesinde 6 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan CHP asgari ücret önerisini açıkladı: En az 3 bin 100 TL… başıklı haberde;

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, asgari ücretin yeni yılda en az 3 bin 100 TL olması gerektiği önerisini kamuoyuna şöyle paylaşılmıştı;

* Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçi refaha ermeli.

* Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir.

* Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 TL.

** 2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor.

* Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı!

Tolga BİRGÜCÜ - Diyekonuştu

Recep YAZGANRecep YAZGAN