Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-01-2023 16:49   Güncelleme : 27-01-2023 16:49

Atakum Belediyesi Sanat Müziği Konseri

Samsun Atakum Belediesi TSM Korosu'nun, 24 Ocak 2023 Salı günü; Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, saat 19.3'daki konseri muhteşemdi.

Atakum Belediyesi Sanat Müziği Konseri

Koroyu Şef ve bestekâr Volkan SAĞLAM yönetti. Konserin sunuculuğunu ise Mine AKTAŞ gerçekleştirdi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ; gripal enfeksiyon nedeniyle geceye katılamadı.

Konseri çok sayda izleyici takip ederken, Bafra ve civar ilçelerden de izleyiciler vardı. 22 Ocak Pazar günü; Bafra Halk Eğitim Merkezi TSM Konseri sanatçıları da Şef İlker Demir ve babası Şef, bestekâr Celalettin Demir ile Atakum konserine katıldılar.

İlker Demir kemanıyla birlikte Atakum konserinde de yer aldı ve yaptığı güzel keman taksimiyle bol alkış aldı. Salonda oturacak yer buamayan çok sayıda izleyici giriş kapısı önünde, konseri ayakta izledi.

Geceye; Samsun'lu bestekâr ve koro şeflerinden Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı TSM Koro Şefi, Cavit ERSOY, bestekâr Şahin ÇANGAL, bestekâr Osman ERGEN, Samsun Devlet Korosu Şeflerinden Nihat GÖNÜL, Samsun DSİ TSM Koro Şefi ve bestekâr H. Sevtap Bayraktar, Bafra'dan bestekâr ve TSM Koro Şefi Celaletin DEMİR ile oğlu keman sanatçısı ve Koro Şefi İker DEMİR, gazeteci ve köşe yazarı Osman KARA, gazeteci ve köşe yazarı Şakir DEMİRCİ gibi çok sayıda sanatçı, Basın Mensubu ve çok sayıda izleyici katıldı.

Konserde; sözlerini gazeteci ve köşe yazarı Şakir Demirci'nin yazdığı ve Şahin Çangal'ın bestelediği Atakum şarkısını Koro Şefi ve bestekâr Volkan Sağlam seslendirdi ve beste izleyicilerden bol alkış aldı.

Ayrıca; Protokolu oluşturan Atakum Belediye BaşkanVekili Hasan İpek, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Yalnız, koro şefi ve bestekâr Cavit Ersoy, Şef Volkan Sağlam ile  koro sanatçılarına plaket takdiminde bulundular.

Diğer yandan; Demokrat GazeteciUğur MUMCU ile şehit polis Gaffar OKKAN'ın, 24 Ocak tarihinde katledilişleri nedeniyle; Atakum Belediyesi Başkan Vekili Hasan İpek ve Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Yalnız kısa bir konuşma yaparak, acılarını, duygu ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştılar.

Konserrin 1. Bölümü'ndeki eserler, makamları ve yorumlayan ses sanatçıları şöyle:

Hüzzam Peşrev-beste Tamburi Osman bey,seslendirme: Sazlar, Sen sanki baharın gülüsün- hüzzam, beste Musa Süreya bey solist: koro, Gözüm hasretle giryandır- makam hüzzam,beste Tatyos Efendi-koro, Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır- makam hüzzam, beste Yesari Asım Arsoy, güfte Fitnat Sağlık, solist Cevat Öztürk, Olmaz ilaç sine-i sad pareme, makam Segâh, beste Hacı Arif Bey,güfte Namık Kemal, solist Ali Türcan, Dilimi bağlasalar- makam hüzzam- beste Selahattin Altınbaş, güfte Aslan Tunçata, koro, Kıskanırım seni ben makam hüzzam, beste Teoman Alpay, güfte H. Münir Ebcioğlu, solist Hüya Tan, Alıverin bağlamamı çalayım, makam hüzzam Türkü, Rumeli yöresi, koro, Bir göz âşinalığı var makam rast, beste Avni Anıl, güfte Ülkü Aker, solist Emel Al, Ben kalender  meşrebim- makam hicaz, beste kaynak: Redife Erten, Rüya gibi her hatıra makam hicaz beste Mehmet Ilgın, güfte Cengizhan Altuntaş- koro, Rüya gibi uçan yılar makam hicaz beste Avni Anıl, güfte Rüştü Şardağ, solist Aynur Uzundere, Canımın yoldaşı ol makam Uşşak beste Şükrü Tunar güfte Halit Bekir Sabarkan, Sevemedim kara gözlüm makam Uşşak güfte A. Nail Bayşu beste Orhan Gencebay, solist Fatoş Küçük, Tekirdağ'ın Üzümü salkım salkım makam Uşşak güfte ve beste: Fatih Ahıskalı koro, Yüce dağ başında harman çok olur, makam Gerdaniye, kaynak kişi Turhan Toper koro.

2. Bölüm :

Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir, makam Kürdili Hicazkâr, güfte: Cansın Erol, beste Prof. Dr. Selahattin İçli- solist: Seniha Cengizhan, Ne senin aşkına  muhtaç, ne esirin olacağım- makam Kürdili Hicazkâr- güfte Erol Sayan, beste: Muzaffer İlkar- solist: Eda Erdoğan, Sen körfeze geldiğin zaman makam Kürdili Hicazkâr- güfte İlham Behlül Pektaş, beste  Avni Anıl, solist Remzi Orhun Erdemir, Unutursun diye yorma kendini makam Kürdili Hicazkâr, güfte Ünal Narçın, beste Selçuk Tekay, solist Nuri Beyhan, Ödül makam Kürdi,  güfte Zafer Öztürk- beste Cengizhan Sönmez, solist Oya Verim, Dokunsam eline makam Kürdili Hicazkâr güfte Ali Asım Ataman beste ve solist: Volkan Sağlam ( koro şefi ), Kulağımdan gitmiyor ninni sesin( Annem ), makam Hicazkâr güfte ve beste: Özcan Korkut, Bir çapkına yangınım makam hicaz tango, güfte ve beste Kadri Cerrahoğlu, solist: Şükran Can, Herşey bitmiştir artık yolumuz ayrııyor makam Nihavend güfte Yusuf Kaya beste İbrahim Özoral, solist: Oya Saymaz, Maz kalbimde yaradır makam Nihavend Tango, solist Tuğçenur Yetkin, Hatıran yeter makam Kürdi, güfte ve beste: Ferdi Tayfur- solist: Nilüfer Aynacı, Bu sen özleyişim makam Kürdi gfte ve beste: Teoman Alpay, solist: Ali Osman Aktaş, Aşkın kanunu yazsam yeniden makam Acem Kürdi, güfte Mehmet Erbulan- beste: Sadettn Öktenay, koro, Aşkınla yana yana- makam Muhayyer Kürdi, güfte Mehmet Erbulan- beste: İsmet Nedim Saatçi- koro.

Saz sanatçıları: Kanun Serkan Özbayram, Klarnet: Özgür Eröztürk, Piyano: Mesut Ayran, Ritm( def ): Erol Erkul, Ritm darbuka: Afkan Dilara, Çello: Ahmet Abrur, Tambur: Oğuz Altıner, Kemanlar: Burhan Özbaskıcı, Emel Aydın, Kerem Tosik, Osman Demir, Tuğçenur Yetkin, Udlar: Aynur Demir, Bahadır Demirdağ, Eda Erdoğan, Emel Zengin, Günay Bozkurt, Hafize Karabulut, Hadise Işıtan, Nurcan Çevik, Remzi Orhun Erdemir, sunucu: Mine Aktaş.

Bayan koristler: Asiye Demirbaş, Asuman Baskın, Atiye Ürer, Aydan Şendil, Aynur Uzundere, Cemile Başyurt, Çilem Söğüt, Ecmel Al, Elif Odunkesen, Emine Bişkin, Fatoş Küçük, Hülya Tan, Mehtap Özlü, Münevver Beşikçi, Nilüfer Aynacı, Nurcan Düzgün, Nurhan Gökdemir, Oya Saymaz, Özlem Halvaşi Bayraktar, Pınar Narçin, Seniha Cengizhan, Sevim Korkmaz, Şükran Can, Türkan Sezer, Ümmü Köse.

Bay koristler: Akif Tekiner, Ali Asım Ataman, Ali Güvercin, Ali Osman Aktaş, Ali Türcan, Cemal Celepoğlu, Cevat Öztürk, Erdoğan Pınar, Fahrettin Dağgün, Fevzi Çakmak, İbrahim Özkoç, Kamuran Çubukçu, Kazım Demircan, Metin Kılıç, Mustafa Kofoğlu, Mustafa Tanju Sarıgöllü, Niyazi Özdemr, Nuri Beyhan, Polat Tunçer, Şefik Saydam.

Konser; izleyicilerin sanatçılarını ayakta alkışlamaarıyla sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN