Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-07-2021 12:19   Güncelleme : 05-07-2021 12:19

Atakum Belediyesi'nde Rezillikte Diz Boyu!

Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit programı Atakum Belediyesi'ni gündeme taşıdı.

Atakum Belediyesi'nde Rezillikte Diz Boyu!

Beyaz TV'de gazeteci Latif Şimşek moderatörlüğünde, gazeteciler Cengiz Alçayır ve Zihni Çakır yorumlarıyla ekrana gelen Dinamit programında Atakum Belediyesi konuşuldu.

Gazeteci Cengiz Alçayır, Atakum Belediyesi Başkanı Cemil Deveci'nin ses kaydından, yeğenlerine torpil geçmesine, Deveci'nin hukuk bürosunun belediyeye icra getirmesinden, araç kiralamada dönen işlere kadar birçok konuyu gündeme getirdi.

Alçayır, Atakum Belediyesi'nde birçok rezilliğin yapıldığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

 

ÖNCE İNKAR EDİYOR SONRA GÜNAH ÇIKARIYOR

Alçayır, Türkiye'nin gündemine getirdiği konularla ilgili şöyle konuştu: Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci kız kardeşinin oğluna öz yeğenine şirket kurduruyor.  Ve o şirket belediyeden ihaleler alıyor. Cemil Deveci yaptığının yanlış olduğunu biliyor aslında. Önce inkar ediyor sonra yakalanınca yaptığım yanlıştı diyor. Suçüstü yakalanmış, basında gündeme gelmiş. Önce inkar etmiş, şimdi de günah çıkarıyor. İtiraf ediyor. Evet ben yaptım ama yaptığım yanlıştı. Bundan sonra dersime daha iyi çalışacağım diyor. Yeğeninin bir tanesini özel kalem müdürü yapıyor. Öbürüne şirket kurduruyor. Belediyenin işlerini ona yaptırıyor. Daha sonra da olay ortaya çıktığı zaman da şirketi belediyeye alıyor. Şu an kendisi temsil ediyor."

 

ATAKUM'DA REZİLLİK DİZ BOYU

Alçayır açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Belediyeler arasında Atakum rezillikte diz boyu. Bakın plaka veriyorum 55 ATK77 Belediye başkanının eski makam aracı. Bu bir CHP'li meclis üyesi hatta başkan vekilliği yapan bir adam dolaylı yoldan bir rent a car şirketi ile bu aracın belediye başkanı kiralıyor.  Belediye Başkanı bu aracı kullanıyor. Bu iş ayyuka çıktığı zaman. Arabanın plakasına Ankara plaka yaparak, satış yapıyorlar. Tekrar CHP'li meclis üyesine satış veriyorlar. Şu an belediye başkanının makam aracı CHP'de birmeclis üyesinde. Atakum'da bir hayli araç kiralama  var. Aracı bir kere bile olsun belediyede kullanılmamış. Bir tane mimar üzerine kayıtlı. Bu mimar da yine CHP'li meclis üyesinin kankası. Adamın ruhsatı da almışlar, sanki kiralamış gibi aylarca para ödemişler.

 

GEÇ KARDEŞİM BUNLARI, ÇALACAĞIM TABİ

Atakum Belediye Başkanı Deveci'nin kendisine ait avukatlık ofisinin belediyeye haciz getirmesini de dile getiren Alçayır, "Belediye başkanına ait avukatlık ofisindeki avukat bey işlem için belediyeye hacize geliyor. Bununla ilgili meclis üyeleri bu etik değildir diye karar alıyor. Deveci, 'Etik olmayan bir işimi görsünler istifa ederim' dedi. Meclis etik olmadığna dair karar aldı. Buna rağmen istifa etmedi. Deveci'nin ortalıkta dolanan hatta Kılıçdaroğlu'na bile ulaşan bir ses kaydı var. O ses kaydında Deveci şunları söylüyor: "Ben değil, sen değil peygamberin torunu bile gelse seçimde 2,5 milyon, 1 trilyon harcıyacak, 7 bin 300 binlik maaşlık belediye başkanı olacak. Geç kardeşim bunları, çalacağım tabi" diyor. Deveci çalacağım diyor. Ne kadar çalacağını da söylüyor. Harcadağım parayı çıkarana kadar çalacağım diyor. Keşke onla yetinse daha da fazlasını alacağını düşünüyorum. Belediyede ocak ayında bir kaza oldu, belediye servis aracında  2 kişi öldü. 1 si ağır 22 kişi yaralandı. Müfettiş bu dosyayı bile kapatmış biliyor musunuz? Atakum'da herkes bunu biliyor. Devlet bilmiyor. Kaza yapan araba 2004 model. Normalde 2012 model bir arabanın parasını ödeyip, 2004 model araba kullandırıyolar. Verdikleri raporda da sanki 2012 model araba kaza yapmış gibi mevzuyu öyle kapatıyolar. Rezillik diz boyu derken bunları kastediyorum. Oranın temizlenmesi lazım"

Recep YAZGANRecep YAZGAN