Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-10-2021 09:42   Güncelleme : 29-10-2021 09:42

Atakum Seyir Terasını Cemil Deveci’nin hemşerisi aldı!

Atakum Belediyesi Seyir Tesisi ve tesisin bulunduğunu arsa bedelinin 10 Milyon Türk Lirası değeri olduğu ifade edilirken, icra yoluyla 3 milyon 980 bin TL gibi komik bir rakama, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin hemşehrisi olan Boyabat'lı bir işadamına satıldı!

Atakum Seyir Terasını Cemil Deveci’nin hemşerisi aldı!

Samsun'un Atakum İlçesinde 2 bin 380 metrekare arazi üzerine kurulu olan Atakum Belediyesi Seyir Tesisi, belediyenin icralık olan borçlarından dolayı 3 milyon 980 bin TL’ye satıldı. İcra üzerinden gerçekleşen satışa sadece Boyabatlı bir işadamının katılması, o kişinin piyasa değeri 10 milyon TL olan arsa ve tesisi üçte biri fiyatına alması kafaları karıştırdı. Aynı paraya, Atakum’da bir dükkan bile almak mümkün değilken, bu satışın nasıl gerçekleştiği merak konusu oldu.

10 MİLYON LİRALIK YER, 4 MİLYONA SATILDI

Atakum Belediyesinin icralık borçlarına karşılık satışa çıkartılan Seyir Tesisi, içinde bulunduğu 2 bin 380 metrekarelik arsa ile birlikte 3 milyon 980 bin TL gibi komik bir rakama satıldı. Bu satışa itiraz etmeyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bugün piyasa değeri 10 milyon TL’nin üstünde olan bu tesisin zararına satışına neden göz yumdu?

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA 8 MİLYON LİRA

Tesisle ilgili bilirkişi raporunda yaklaşık 8 milyon TL bedel belirtilmişken, bu raporun bile yarı fiyatına satışın gerçekleşmesine itiraz etmeyen Başkan Deveci ile tesisi satın alan kişinin bir yakınlığı mı var sorusu akıllara geldi.

DEVECİ'NİN HEMŞEHRİSİ ÇIKTI

Garip bir tesadüf sonucu, tesisi ucuza kapatan işadamı, Başkan Deveci'nin memleketi Boyabat'tan. Öte yandan tesisi alan şirketin sahibinin, icra dairesine Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye yakın birisi tarafından götürüldüğü ve işlemi birlikte takip ettikleri öne sürülüyor. Deveci'ye yakın olan ve belediye şirketinde yönetici olduğu öne sürülen bu kişi kim?

DEVECİ’NİN ARSA HİKAYELERİ!

Başkanlığa seçildiği günden bu yana 2,5 yılı aşkın süreyi geride bırakan Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, “Benden öncekiler belediyenin arsalarını satmış, masa kadar bile arsa kalmamış” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından da 150’ye yakın belediye arsasının satışını yaparak hem kendini yalanlayan hem de belediyeye ait arsaları kaşla göz arasında satan Başkan Deveci, yine bir arsa ve satış konusuyla gündeme gelmiş oldu.

CHP'LİLER SUSKUNLUĞUNU BOZACAK MI?

Atakum Belediyesi adının sürekli ilginç satışlar ve iddialarla anılmasına rağmen, CHP’li milletvekilleri ve CHP İl Başkanı Fatih Türkel’in sessizliklerini koruması, kamuoyunda farklı dedikoduların da türemesine sebep oluyor. Neredeyse her gün medyada boy gösteren Fatih Türkel’in, Atakum Belediyesinde yaşanan onlarca olay ve Seyir Tesisinin satışındaki ilginçlik karşısında sessizliğini ne zaman bozacağı da merak konusu.

Kaynak: Medya Kulis

Recep YAZGANRecep YAZGAN