Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-07-2021 10:25   Güncelleme : 06-07-2021 10:25

Atakum’da Kötü Günler Geride Kaldı Daha Kötü Günler Geliyor!

Atakum Belediyesi üzerinde haciz olan 112 tane taşınmazı satılığa çıkardı.

Atakum’da Kötü Günler Geride Kaldı Daha Kötü Günler Geliyor!

Başkan Deveci, belediyenin borçlarına karşılık icra yoluyla satışa çıkarılacak taşınmazların kamu zararına neden olmaması için icradan satışından önce ihale yoluyla satışının gerçekleşmesini teklif etti.

Deveci bu teklifinin gerekçesi olarak şunları kaydetti; “İhale yasasında yaklaşık maliyet belirleniyor, bunun üzerinde bir rakam olursa satılıyor. İcrada zaten düşük tespit ediliyor. Böyle bir sıkıntıya neden olmamak için bu maddeyi meclise getirdik. Usulüne uygun biz bu arsaları satalım, hiç olmazsa belediye olabildiğince kendisini korusun.”

 

SİZDEN DE RİCA EDİYORUM

Çöp toplama işini yapan yeni firmaya da 6 aydır ödeme yapamayan Atakum Belediye Başkanı Deveci, meclisten 15 milyon kredi alabilmek için yetki istedi.

Deveci tuhaf bir şekilde AK Partili meclis üyelerinden kredi alabilmesi konusunda kendisine yardım etmelerini de istedi;

“İki yıl önce burada aldığımız borçlanma kararları uygulamaya geçmedi.

Daha önce borç ödemek üzere mecliste alınmış borçlanma kararlarını ticaret ve esnaf odalarına gönderiyorum. ‘Sizin üyelerinize borcumuz var, İller Bankası’ndan randevu bile alamıyorum. Gidin üyelerinizin hukukuna sahip çıkın. Ben de han, hamam, yatırım yapmayacağım önceki dönemin yaptığı borçları ödeyeceğim’ geçen toplantıda da bunu söylemiştim onlara da söyledim.

İktidar partisi üyesisiniz, siyasi gücünüz var. Atakum’da oturuyorsunuz, Atakum Belediyesi’nin meclis üyesisiniz. Beraber gidelim, Atakum Belediyesi’nin sorunlarını anlatalım ve çözüm bulalım. Atakum için çözüm bulalım. Benim isteğim odur. Bu madde de Atakum’un zarar etmemesine yönelik bir maddedir”

Recep YAZGANRecep YAZGAN