Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-07-2019 09:17   Güncelleme : 09-07-2019 09:17

Atakum'un Otopark Mağduriyeti Mecliste

Atakum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ayhan Ayvaz, Atakum sahilindeki işletmelerin vatandaşlara yaşattığı otopark mağduriyetini Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne taşıdı.Ayvaz, " Belediye başkanlığınızın sorumluluğunda olan ve kamuya ait ücretsiz otoparkların vatandaşlar tarafından kullanılabilmesi için ne gibi çalışmalar yapılacak ve önlemler alınacaktır?" diye sordu

Atakum'un Otopark Mağduriyeti Mecliste

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı temmuz ayı toplantısı Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında toplandı.  27 gündem maddesinden 3'ü oy birliği ile onaylanırken, gündeme eklenen 2 gündem maddesiyle birlikte 26 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

BÜYÜKŞEHİR KATALİZÖR OLMALI

Mecliste gündem dışı söz alan Atakum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Atilla Tekcan, 22 Haziran'da Terme'de yaşanan afetle ilgili önemli konulara değindi. Tekcan, "Terme'de yaşanan, sel demeyeceğim, su basması sonucunda bir afet yaşandı. Ben bölgede yaşayan yurttaşlarımıza ve muhtarlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bunun hakkında bizler de yerinde incelemelerde bulunduk. Türkiye Afet Müdahale Planı oluştu. Bu planda Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gerekli koordinasyonu sağlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi her ne kadar konuya müdahil olmasa da lojistik olarak desteklerini sunuyor. Terme Belediye Başkanımızın ve Terme Kaymakamımızın da özveriyle çalıştığına şahit olduk. Grubumuz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar tespit için 278 kişi başvurmuş 127 kişinin başvurusu sonuçlanmış ve işlemler devam ediyor. Su basması diye özellikle söylediğimiz durum merkezi hükümettin sorumluluklarını zamanında ve yerinde yerine getirmemesinden kaynaklandı. 2006 yılında yine bu afetin sonucunda Kocaman Belediye Başkanı Sezai Nevik'in hayatını kaybettiğini biliyoruz. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Bu 25 yıldır beklenen bir olay, sürpriz değil. Bundan sonra da talebimiz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı kendi erkini kullanarak diğer kamu otoritelerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri için ivedi bir şekilde katalizör görevi üstlenmesini talep ediyoruz" dedi.

KAMUOYU ADINA TALEP YİNELENDİ

Bir önceki meclis gündeminde dile getirdikleri konuyu yineleyen Tekcan, "Meclis üyelerimizin Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı işletmeler, sermaye hakkı veya iştiraki olduğu şirketleri sayabileceğini sanmıyorum. Bu tip önergeler gelince elimizde hangi tesislerin olduğuna dair bilgi notlarına ulaşıyoruz. Geçen meclis toplantısında bu konuyla ilgili talebimiz olmuştu. 31.12.2018-31.05.2019 tarihleri arasındaki gelir durumlarını görelim istemiştik. Bu konu hakkında elimize herhangi bir bilgi gelmedi. Tekrar bilgilerinize arz etmek isterim. Şu anda gelen tekliflerde görüyorum, TÜYAP'la, SAMGAZ'la ortaklıklarımız var. Biz de elimizde sermayelerin neler olduğunu, hangi kurumlarda pay sahibi olduğumuzu, buralarda kimlerin yetkili olduğunu ve yetki sürelerinin ne zaman dolduğunu; borç durumlarını kamuoyu adına tekrar talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkanvekilin oylamaya sunduğu taleple ilgili soru önergesine birim tarafından yazılı cevap verilmesine oy birliği ile karar verildi.

ŞİKAYETLER GELİYOR

Büyükşehir meclisine gündem dışı soru önergesi sunan Atakum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ayhan Ayvaz ise önergesinde şu ifadelere yer verdi: "İlçemiz sınırları içerisinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren restoran, cafe ve işletmeler tarafından başkanlığınıza ait ücretsiz otopark yerlerinin seyyar engeller koyularak ve 'vale' aracılığıyla vatandaşların araçlarını park etmelerini engellendiği ve izin verilmediği; zaman zaman bu konularda vatandaş ve işletmeler arasında tartışmaların yaşandığına dair şikayetler gelmektedir. Belediye başkanlığınızın sorumluluğunda olan ve kamuya ait ücretsiz otoparkların vatandaşlar tarafından kullanılabilmesi için ne gibi çalışmalar yapılacak ve önlemler alınacaktır?"

GAZİ DARP EDİLDİ

Soru önergesinin meclise sunulmasının ardından söz alan Ayvaz, "22 Haziran tarihinde kendisinin gazi ve engelli olduğunu beyan eden bir vatandaşın Atakum sahilindeki bir mekanın önüne aracını kısa süreli park etmek istediği ve bu mekandaki görevli 'vale' dediğimiz kişilerin vatandaşa izin vermeyerek darp ettiği; vatandaşın da konuyla ilgili rapor aldığı kamuoyuna yansıdı. Bu kamuoyuna yansıyan vatandaş mağduriyeti ama yansımayanlar da var. Atakum şeridindeki sahil bölgesinin Atakum Belediyesi'ne ait olduğu düşünülüyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımız tarafından bize birçok şikayet geliyor. Fakat buradaki yetki alanı tamamen Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu için, bu hassasiyeti Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirilmesini talep ediyoruz. Bu konunun gereğinin yapılmasını ve soru önergesi şeklinde meclis gündemine alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

MAĞDURİYETİ KABUL ETMEYİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk otopark konusunda gereğinin yapılacağını ve yazılı olarak bilgi verileceğini ifade ederek, "Biz Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir vatandaşımızın hele hele engelli bir vatandaşımızın mağdur edilmesini kabul etmeyiz. Bu söz konusu olmaz. Bu hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

adminadmin