Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-05-2019 14:30   Güncelleme : 26-05-2019 15:16

Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Havza’ya Gelişi Havza’da Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı.

Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 100. Yıl kutlamaları ilk olarak İlk Kıvılcım Şehitler Parkı'ndaki şehitler anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Havza’ya Gelişi Havza’da  Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı.

Çelenklerin anıta konulmasının ardından anıttan Havza Atatürk Evi'ne kadar kutlama yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşte Samsun’dan getirilen ve Samsun  Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makam aracı olarak kullandığı otomobilin aynısını  eşliğinde Atatürk evine yüründü.

Burada "11. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü"nüne katılan Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK) üyeleri tarafından Samsun’dan getirilen bayrak Havza Kaymakamı Metin Yılmaz’a teslim edildi.

Kutlamalar kapsamında daha sonra İlçe stadında düzenlenen 25 Mayıs resmi kutlama programına geçildi.

Kutlama programına Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir bir Havzalı olarak her zaman gurur duyduğunu belirterek; “Sevgili Havzalılar; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza ilçemize gelişinin 100. Yılını heyecanla kutlamaktayız. Havzalılar olarak dün milli mücadelede dedelerimizin göstermiş olduğu cesaret ve cüreti bu günde göstererek aynı ruh ve azimle yolumuza devam etmekteyiz” dedi.

Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise 19 Mayıs 191’ın 100. Seneyi devriyesini Samsun’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutladıklarını belirterek; “ Bu gün ise Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 100. Yılını kutluyoruz. Şunu düşünmek lazım o Milli Mücadele hangi şartlarda nasıl verildi. Bunu düşünmek bile zor. İnşallah gelecekteki 100 yılda bizler için çok daha parlak olacak. Havza’da bu konuda çok önemli bir nokta da olacak. Burada ilk defa söylüyorum.  Yer temin edilmesi durumunda Sanayi ile birlikte yaşanacak nüfus artışına hazırlıklı olmak adına 500 veya 600 konutluk yatay mimaride yeni bir mahalleyi ilk kez Havza’ya kazandıracağız. Başta Gazi Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” Dedi.

adminadmin