Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-06-2021 11:13   Güncelleme : 05-06-2021 11:16

Ayasofya İle Birlikte İslam Yüzyılı Başlıyor

Ayasofya İle Birlikte İslam Yüzyılı Başlıyor

Ayasofya’nın camilikten çıkarılıp müze haline getirilmesi Müslümanların ayağına takılmış bir pranga idi. Elhamdülillah, bu pranga kırıldı ve yeniden cami oldu. Keza her tarafı  kilise ve sinagog dolu olan taksim Camii de açıldı.

Bu arada askeri okullarımızda ve bazı kışlalarda da camiler inşa ediliyor. En son olarak Heybeliada Bahriye Mektebi Camisinin de Osmanlı zamanındaki yapısına uygun olarak inşa edildiği haberini de öğrendik. Bu konuda emeği geçen her kişiye ve hükümetimize şükranlarımızı arz ediyorum. 

Bin yıldan beri İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan Türk milleti bu cami haberlerinden sonra yeniden diriliş dönemine girmiştir. İslam medeniyetinin güzelliklerini, zarafetini ve Türk milletinin kahramanlığını dosta ve düşmana göstermiş olan bu millet, Osmanlı Devletinin küllerinden yeniden doğmaktadır.

Camilerin İslam uygarlığının gelişmesindeki rolünü anlamamız ve bunu genç nesillere anlatmamız gerekiyor. Zira bunu idrak etmede zorlanan çok sayıda insan vardır.

Camiler İslam toplumunun kalbi olup ortak lisanın meydana gelmesinde mühim bir rol üstenmişlerdir. Kur’an-ı Kerim’in ve Hazreti Peygamber’in (asm) mesajlarını en güçlü seviyede cemaatle namazdan ve Cuma hutbelerinden alabiliriz. Yüz yıllardan beri camilerde meydana gelen güçlü manevi atmosfer bütün yaşamımıza aksetmiştir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN