Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-01-2021 07:58   Güncelleme : 26-01-2021 07:58

Aynı Yakıtı Kullanıyorlar

Çarşamba Biyokütle Santraline karşı olan grupların bölgede bacalarından çıkan dumanlar ile çevreye zarar veren diğer işletmeleri görmemezlikten geldikleri ortaya çıktı.

Aynı Yakıtı Kullanıyorlar

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün Terme’deki Kastamonu entegre tesislerini görmezden gelmelerinin sebebi merak ediliyor.

Çarşamba Biyokütle Santrali’nin bacasından çıkan su buharının çevreye zararı olmamasına rağmen Ovada santral olmaz mitingleri yapanların Terme’deki Kastamonu Entegre’nin önünde eylem yapmamış olmaması çelişki olarak yorumlanıyor.

 

AYNI YAKITI KULLANIYORLAR

Termenin Akçay bölgesinde kurulu bulunan Kastamonu entegre tesislerinde yakılan yakıtın Eğercili bölgesindeki Santralle benzerlik arz ettiği bilindiği halde, bacadan çıkan su buharının çevreye zarar vermediği ortada iken Akçay’daki tesislerle ilgili en ufak bir tepki göstermeyen ziraat oda Başkanlarının Eğercilili mahallesindeki santralle ilgili tutundukları tavır kamuoyunun dikkatinden kaçmadı. Ziraat oda Başkanlarının bu çifte standartlı tavırlarının amacı ne olduğu da kamuoyu tarafından merak edilmekte.

 

ÇEVREYE ZARAR VERMİYOR MU

Uzun yıllardan beri faaliyette olan Terme’nin Akçay bölgesinde kurulu Kastamonu entegre tesisleri çevreye zarar vermiyorsa Çarşamba Eğercili’deki Biyokütle Santralinin de çevreye zararının olmadığı ortaya çıkmış oluyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN