Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2021 15:23   Güncelleme : 04-12-2021 15:25

Baba oğul aynı üniversitede öğrenci!

Üç üniversite mezunu 67 yaşındaki Hasan Hüseyin Akın üç üniversite bitirdikten sonra dördüncü üniversitesi olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı.

Baba oğul aynı üniversitede öğrenci!

Hasan Hüseyin Akın 30 yaşındaki oğlu ile aynı üniversitenin öğrencisi oldu.

1953 Eşme doğumlu Hasan Hüseyin Akın, 1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Yüksek Ziraat Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra eğitimine devam edip Eskişehir Anadolu Üniversitesi açık öğretim İktisat Fakültesi Lisan Diplomasını 1999 yılında aldı.

2009 yılında ise yine Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ön Lisans’ı bitirdi.

Manisa’nın çeşitli ilçelerinde ziraat mühendisliği ve İlçe Tarım Müdürü yaptıktan sonra emekli olan 3 çocuk babası Akın, 2019’da girdiği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) yeterli puanı alarak, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça bölümünü kazandı.

Eğe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan oğlu Akif Akın ise halen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Radyoloji bölümünde uzmanlık yüksek lisansını yapıyor.

Bu yıl Arapça dilinde hazırlık okuyan Hasan Hüseyin Akın, hazırlık sınavlarını başarıyla verdiği takdirde daha önce İlahiyat ön lisans okuduğu için 3. sınıftan başlayarak 4 yıllık fakülteyi 2 yılda bitirmiş olacak.

Kaynak: Salihli İstiklal Gazetesi – Haber: Mustafa TOGA

Recep YAZGANRecep YAZGAN