Genel
Giriş Tarihi : 30-04-2020 14:17   Güncelleme : 30-04-2020 14:31

Bakan Selçuk’un Açıklaması EBA’yı Zora Soktu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan okulların açılış takviminin yeniden değiştiğine yönelik yaptığı konuşmasında EBA sistemini bitirecek bir de açıklama yaptı.

Bakan Selçuk’un Açıklaması EBA’yı Zora Soktu!

Bakan Selçuk, öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesinde uygulanacak sistem hakkında konuşurken, "Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve öğrencilerimiz not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler” dedi.

Bütün öğrencilerin üst sınıfa geçirileceğini belirten Selçuk, “Dolayısıyla şu anda ikinci dönemde bir not verilmesi söz konusu değil, birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, diyelim ki bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler." dedi.

Eğitimciler Bakanın sınıfta kalma olmayacak yönünde yaptığı açıklamadan sonra hiçbir öğrencinin EBA’dan ders işlemesinin mümkün olmayacağına dikkat çekerek, “Sınıfı her hâlükârda geçen öğrenciye siz mayıs sonuna kadar nasıl uzaktan eğitim vereceksiniz?” diye soruyorlar.

Recep YAZGANRecep YAZGAN