Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-06-2017 08:44   Güncelleme : 12-06-2017 13:00

Başkan Genç, İftarda Yetimlerle Buluştu

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dünya yetimler Günü nedeniyle verdiği iftar yemeğinde yetim çocuklarla bir araya geldi. Genç, sadece bir gün değil, her gün, her saat yetim çocuklara kapısının ve telefonunun açık olduğunu söyledi.

Başkan Genç, İftarda Yetimlerle Buluştu

Ramazan ayının 15. gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü'nde, Başkan Osman Genç yetim çocuklarla iftarda buluştu. Canik Kültür Merkezi'nde eşi Nimet Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katılımıyla yetim çocuklar için iftar yemeği düzenleyen Başkan Osman Genç, yetim çocuklarla yakından ilgilendi. İftar öncesi eşi Nimet Genç ile masaları tek tek dolaşan Başkan Genç, yetim çocuklar ve ailelerle sohbet ederek, her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi. Ezan okunmasıyla birlikte yetim çocuklar ve aileleri aynı sofrada orucunu açıp, hep birlikte dua etti.

'AYNI EKMEĞİ PAYLAŞIYORUZ'

İftar sonrası konuşan başkan Osman Genç, "Her zaman yavrularımızın eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu akşam da iftarımızı birlikte açtık. Her Ramazan ayında ilçemizdeki yetim çocuklarımız ve aileleri ile bir araya gelerek ekmeği ve duayı paylaşıyoruz. Bizim töremizde ekmeği paylaşmak çok önemli bir değer ve kültürdür. Bir sofranın etrafında aynı ekmeği bölüşmek, aynı tastan yemeği yudumlamak bizim için onurdur. Özellikle Canik'imizde yetim çocuklarımızla ve değerli aileleriyle aynı ekmeği paylaşmak ise çok daha büyük onurdur" dedi.

'HER ZAMAN YANINIZDAYIZ'

Yetimlerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Başkan Genç, "Resulullah efendimiz de bir yetimdi. Onun için hiç kimse, geleceği için bir endişesi olmasın. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz yanımızdadır. Biz de ayrıca, Canik Belediyesi olarak herkesin 'benim bir belediyem var' anlayışı içerisinde, huzurlu olacağı bir yönetim uyguluyoruz. Hamt olsun, bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Yetim çocuklarımızı da emanetimiz için görüyoruz. Yavrularımızı daha iyi yetiştirmek için el ele, gönül gönülle veriyoruz ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için çalışıyoruz" diye konuştu.

'YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER'

Bir yetimin başını okşamanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir medeniyetin evlatları olduklarını vurgulayan Genç, "Yetim çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmek için her türlü fedakarlığı göstermek zorundayız. Yetimler gülerse dünya güler. Onların her türlü ihtiyacını karşılamalıyız. Milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik yetiştirme hedefimiz çerçevesinde, geleceğimiz olan yetim çocuklarımıza ve tüm çocuklarımıza daha güzel bir dünya sunmanın gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN