Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-06-2017 08:49   Güncelleme : 09-06-2017 08:49

Başkan Genç; Kadın Her Alanda Söz Sahibi Olmalı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yöneticilerini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadınlarımız üretim, iş, siyaset, kültür ve sanat gibi alanlarda söz sahibi olmalıdır. Kadın eli mutlaka yönetime ve şehre değmelidir" dedi.

Başkan Genç; Kadın Her Alanda Söz Sahibi Olmalı

KADEM Samsun Şube Temsilcisi Meral Kıvırcı ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Dernek üyeleri ile sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti. Şehrin gelişiminde bayanların sorumluluk almalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Samsun'un gelişmesi, kalkınması, güzelleşmesi ve dönüşmesinde mutlaka hanımlar yer almalıdır. Bu noktada şehrin gelişimine katkı sağlayan hanım elinin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Hem siyaset hem de hizmet noktasında büyük katkıları olacağına inandığımız kadınlarımızın başarısı şehrimizin başarısına yansıyacaktır" dedi.

'KADIN HER ALANDA SÖZ SAHİBİ OLMALI'

Canik'te yaşayan tüm kadınların ilçenin sosyal dinamiklerine katılım noktasında bilinçlendirilmesi amacıyla bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, "Kadınlar, toplumsal yaşamda üretim, iş, siyaset, kültür ve sanat gibi alanlarda söz sahibi olmalıdır. Kadın eli mutlaka yönetime ve şehre değmelidir. Kadınlarımızın sosyal ve kültürel açıdan gelişime katkı sağlayacak her proje bizim için değerlidir. Kadınların eğitim ve refah düzeyi toplumun zenginliğini yansıtır ve geleceğini şekillendirir. Kadın değişirse toplum değişir. Bu noktada Kadem'in ortaya koyduğu çaba bizim için çok değerli ve önemlidir" diye konuştu.

'TOPLUMUN İNŞASININ SEBEBİ'

Bir milletin geleceğini belirleyecek nesilleri yetiştiren kadınların toplumun kaderini çizdiğine vurgu yapan Genç, "Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ne kadar önem verirsek geleceğimiz de o kadar güzel olur. Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza verdiğimiz önemi hanım kardeşlerimizin kendilerine ve çocuklarına yaptığımız yatırımlarla göstermekteyiz. Aile birimimiz, hanım konaklarımız, aile okullarımız, kurs merkezlerimiz, kadınlara yönelik kültür, eğitim ve sosyal tesislerimizle başta ekonomi ve üretim olmak üzere kadının hayatın her alanında başarılı bir şekilde olması için yatırım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'KISA SÜREDE ÖNEMLİ İŞLER'

KADEM'in 2013 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede başarılı işlere imza attığına işaret eden Dernek Başkanı Meral Kıvırcı da, şunları söyledi: "Derneğimiz 4 yıl gibi kısa bir geçmişi olmasına rağmen ses getiren, dikkat çeken ve farkındalık oluşturan çok sayıda faaliyete imza attı. KADEM Samsun Şubesi'nde kadınımızın toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerini merkeze alarak toplumumuzu ekonomik, siyasal ve kültürel açıdan daha ileriye taşıyacak çalışmalara imza atmayı amaçlıyoruz. Bu kapılar Samsunlu kadınlarımıza ve genç kızlarımıza sonuna kadar açık. Bizimle birlikte olmalarını istiyoruz." 

Ziyaretin sonunda Başkan Osman Genç, Dernek Başkanı Meral Kıvırcı'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. 

adminadmin