Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-12-2021 10:37   Güncelleme : 09-12-2021 10:37

Başkan Sandıkçı Gaziantep’te İncelemelerde Bulundu

Samsun’da yapılacak olan ‘TEKNOFEST 2022’ hazırlıkları için Gaziantep’te bulunan Başkan İbrahim Sandıkçı, bilim atölyelerinde incelemelerde bulundu

Başkan Sandıkçı Gaziantep’te İncelemelerde Bulundu

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen ziyaret programı kapsamında Gaziantep’e gitti. Samsun’un diğer İlçe Belediye başkanlarıyla birlikte katıldığı ziyaret programında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüşen Başkan İbrahim Sandıkçı, 2022 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan ‘TEKNOFEST 2022’ hazırlıkları için bilim atölyelerinde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen TEKNOFEST ile ilgili ziyaretçilerine bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bu teknoloji hamlesini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Başkan Fatma Şahin, TEKNOFEST 2022’in Samsun ölçeğinde nasıl daha verimli ve sürdürülebilir şekilde gerçekleştirilebileceği konusunda görüşlerini aktardı.

SANDIKÇI BİLİM ATÖLYELERİNİ İNCELEDİ

Bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, üniversite öğrencilerinin bireysel bazdaki çalışmalarına da destek verdiklerini belirtti. Canik’teki ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hareket ederek bu tür çalışmalara belediye olarak hazırlandıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, TEKNOCANİK adıyla ilçede ‘Model Roket ve Hava Araçları Eğitimi’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Gaziantep’teki Bilim Atölyelerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Önümüzdeki yaz düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022’de ilçe olarak önemli rol oynayacağımızı buradan aktarmak istiyorum” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN