Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2017 14:45   Güncelleme : 28-10-2017 14:45

Başkan Tok’tan 29 Ekim Mesajı

​Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü coşkuyla kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Tok, “Kurtuluş Zaferi sonrası özgür ve bağımsız bir iradeye sahip Türkiye’ye 94 yıl önce ruh veren Cumhuriyetimize milletçe sahip çıkıyor ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz..” dedi.

Başkan Tok’tan 29 Ekim Mesajı

“94 YILDIR AYNI RUHLA GECELECE...”

Zor şartlar altında, imkansızlıklar altında sürdürülen milli mücadele savaşının kazanımları sonrası kurulan Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü kutlayan  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıl dönümü içerisindeyiz. Kurtuluş Zaferimiz sonrası, özgür ve bağımsız bir iradeye sahip Türkiye’ye 94 yıl önce ruh veren Cumhuriyetimizin kuruluşunun mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizin  düşman işgali altında çok zor koşullarda yürüttüğü Kurtuluş Savaşı sonunda ülkemizin nasıl kurulduğunu çok iyi biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir.” diye konuştu.

 “15 TEMMUZ’DA MİLLİ İRADE’YE SAHİP ÇIKTIK”

Egemenlik kayıtsız, şartız milletindir” veciz sözünün 15 Temmuz akşamı milli iradeye kast eden FETÖ ihanet çetesine karşı  milletin  gereken cevabı em güzel şekilde verdiğine vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Milletimiz, o karanlık gecede egemenliğin millete ait olduğunu, darbe kalkışmasına karşı tüm kararlılığıyla canını ortaya koyarak tepkisi göstermiştir. Özgürlüğüne ve bağımsızlığına kelepçe vurmak isteyenlere, tıpkı Milli Mücadele yıllarındaki gibi çıplak elleriyle, göğsünü kurşunlara siper ederek, tankların altına bedenini koyarak hür bir milletin neferi olduğunu ispat etmiştir. 15 Temmuz akşamı tüm dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü.” konuştu.

“CUMHURİYETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29  Ekim 1923’te Türk milletine bıraktığı emanetine milletçe daima sahip çıkacaklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 94 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl, yeniden ayağa kalkabileceğini göstermiştir.  Özgür ve tam bağımsız, gücünü milli iradeden alan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu coşkuyla kutladığımız bu mutlu günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde, geçmişimizle gurur duyarak, geleceğimize güvenle bakıyoruz. Bu özel günleri ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte, başımız dik ve gururla kutlamamıza imkan veren Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. ifadelerini kullandı.

adminadmin