Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 29-08-2020 13:49   Güncelleme : 29-08-2020 13:49

Bediüzzaman’ın Medresetüz Zehra Projesi

Bediüzzaman’ın Medresetüz Zehra Projesi

Bediüzzaman Said Nursi’nin devletimizden dört isteği olmuştur. Allah’a çok şükürler olsun ki üç tanesi yerine getirilmiştir. Sadece bir tanesi geriye kalmıştır. İşte o da Medresettüz Zehra Üniversitesi olup bugünkü yazımızın konusudur.

Bediüzzaman’ın devletten ilk isteği Ezan-ı Muhammedinin (asm) orijinal yani Arapça okunmasıdır. Bu hususu Rahmetli Adnan Menderes yerine getirmiş iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 günü cami minarelerinden “Allahü Ekber” sadaları yükselmiştir. Allah razı olsun…

Bediüzzaman’ın ikinci ve üçüncü isteğini ise Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetleri yerine getirmiştir. Kuran’ın günümüze bakan tefsirlerinden birisi olan Risale-i Nur eserlerini Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle bastırılıp neşredilmesi Erdoğan’a nasip olmuştur. Bu hususu hiçbir Nur talebesi unutmaz…

Diğer güzel gelişmeye de Temmuz ayında imzasını atmış Ayasofya uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açılmıştır. Ezan gibi Ayasofya’nın açılması hususunda Menderes’e mektup yazan Bediüzzaman, bunun önemine özellikle dikkat çekmiştir. Bu sayede milletimizin gönlünde taht kuran Erdoğan’ı gelecek nesiller ayakta alkışlayacaktır.

Ayasofya’nın yeniden fethedilmesi ile birlikte Türkiye’nin gelişip büyümesinin önündeki en önemli zincirlerden birisi daha kırılmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın laneti ve bedduası ülkemizin üzerinden kalkmıştır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN