Türkiye
Giriş Tarihi : 22-10-2021 22:45   Güncelleme : 22-10-2021 22:45

Blok Tren Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

Blok tren taşıma işlemleri ile çok ağır yükleri bile kısa sürede istenilen yere ulaştırmak mümkündür.

Blok Tren Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

Blok tren taşımacılığı ile birçok avantajı aynı anda elde edebilirsiniz. Günümüzde çok tercih edilen işlemlerden olan blok tren taşımacılığı belirlenmiş olan yüklerin belirlenen alana herhangi bir değişim işlemi yapılmadan yapılan taşıma işlemi olarak bilinmektedir.  Yazımızı okuyarak blok tren taşımacılığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Blok Tren Konteyner Taşımacılığı Nedir?

Taşıma işlemi esnasında herhangi bir istasyonda vagon ve lokomotif yapılmadan yapılan değişimler blok tren taşımacılığı olarak adlandırılır.

Blok tren taşıma işlemleri ile çok ağır yükleri bile kısa sürede istenilen yere ulaştırmak mümkündür. Üstelik fiyatları çok daha uygundur. Bütçe dostu olması ile en iyi seçimlerden birisi olacaktır.

Vagon Taşımacılığı Türleri Nelerdir?

Vagon taşımacılığı ile yükler vagonlara yerleştirilerek taşınır. Ev eşyaları, sanayi ürünleri gibi birçok ürünü bu şekilde taşımak mümkündür.

Vagon taşımacılığının belirli türleri vardır. Bu türler arasında kapalı vagon, kayar yan duvarlı vagon, platform vagon ve yüksek kenarlı vagon yer almaktadır. Sizler de tercih yaparken bu türleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Multimodal Taşımacılık Nasıl Gerçekleşir?

Farklı taşıma ve sevkiyat araçlarının taşınması ile gerçekleştirilen taşıma türü multimodal taşımacılık olarak bilinmektedir.

Tek bir taşıma yönteminin yeterli olmadığı durumlarda birden fazla taşıma yöntemine ihtiyaç vardır. Böyle durumlarda tercih edilen multimodal taşıma işlerinde en az 2 iki farklı taşımacılık yöntemi tercih edilir.

Multimodal Taşımacılığın Farklılıkları Nelerdir?

Çok tercih edilen multimodal taşımacılık farklılıkları ile öne çıkan taşıma yöntemidir. Tüm işlemler için tek bir sözleşme yapılması öne çıkan özellikler arasında yer alır.

Diğer farkı ise bütün taşıma yöntemlerinin kullanılarak taşıma işlemlerini gerçekleştiriyor oluşudur.

Multimodal Taşımacılık Neleri Kapsar?

Çoklu taşımacılık anlamına gelen multimodal taşımacılık birden fazla taşıma aracını kapsar. Taşınma esnasında en az iki farklı taşımacılık yöntemi tercih edilir.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Arasındaki Farklar Nelerdir?

Multimodal ile intermodal taşımacılık arasındaki farklardan birisi yüklerin aktarılma konusudur. İntermodal işlemlerde yalnızca taşıma yöntemi değiştirilirken diğerinde vagonlar vs. de değiştirilir. Bu noktada hangisi sizin için daha avantajlı ise onu tercih etmelisiniz.

İntermodal Taşımacılık Nasıl Yapılır?

Kara yolu taşımacılığı ile başlayan intermodal taşımacılık sonrasında demir yolu taşımacılığı ile devam eder. Bu işlemde vagon, trey ve konteyner kullanımı yapılır.

İntermodal Taşımacılık Neler Sunar?

Çok tercih edilen taşıma yöntemlerinden birisi olan intermodal taşımacılık zaman tasarrufu sağlayan bir yöntemdir. Düşük maliyetli bir yöntem olmasının yanı sıra oldukça da hızlıdır. Türkiye’den alınan yükleri kısa sürede dünyanın öteki ucuna rahatlıkla taşımak mümkündür.

adminadmin