Genel
Giriş Tarihi : 29-09-2020 13:09   Güncelleme : 29-09-2020 15:22

Çalınan Web Sitesi İçeriğini Silmek İçin 5 Adım

Çalınan Web Sitesi İçeriğini Silmek İçin 5 Adım

 

Evinizden veya mağazanızdan somut bir şey çalındığında, polise başvurmanız ve suçu sorumlu memurlara bildirmeniz gerektiğini bilirsiniz. Yetkililere neyin çalındığını ve ayrıca diğer iddiaları kolayca anlatabilirsiniz. Basit bir deyişle, suçu bildirebilir ve hayatınızla geçinmenin basit bir yolunu bulabilirsiniz. Sorun, çevrimiçi platformlardan bir şey çalındığında ortaya çıkar. Çevrimiçi içeriğin çalınması her geçen gün artıyor ve siz de benzer bir durumdan muzdaripseniz veya sıralamalarınız geçerli ve görünür bir sebep olmadan düşüyorsa, bugün size yapabilecek beş adımı anlatacağımız için bugünün çalınan içeriği silmenize yardımcı olur. 

Birçok insanın içerik hırsızlığı olarak da bilinen intihal veya kopyalamadan muzdarip olduğunu gördük. Bu, içerik gerçek siteden veya sayfadan çalınsa bile bir web sitesinin itibarını ve marka imajını mahvedebilir. Bizim için şaşırtıcıydı ve arama motorlarındaki web sayfalarının yarısından fazlasının sermaye gereksinimlerini karşılamak için intihal ve çalıntı içerik kullandığını bildiğinizde bu sizin için de geçerli olurdu. Bu durdurulmalı ve araştırmada çok çalışan ve benzersiz içerik yazan yazarlar gerekli kredilerini almalıdır. 

İntihal / çalınan içerik sorununu ortadan kaldırmak!

İşte bu sorunu bir kez ve tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken beş adım.

sağlam kanıtlartoplayın. 

İlk olarak emin olmanız gereken şey, içeriğinizden bir şeyin çalındığının kanıtıdır. Ayrıca, web sitesi veya web sitenizden veya web sayfanızdan içerik kopyalayan kişi. Bunu yalnızca çevrimiçi araçlar ve modern teknoloji yardımıyla yapabilirsiniz. İntihal programlarını duymuş olabilirsiniz.

Yüzlerce ücretsiz ve ücretli çevrimiçi intihal programı vardır, ancak maalesef bunların hepsi güvenilir ve kullanımı kolay değildir, bu nedenle kanıtınız için size doğru sonuçları alabilecek en iyi platforma bağlanmanız gerekir. İntihal programını Search Engine Reports ile kullanabilirsiniz. Bu, güvenilirliği vaat edilen ücretsiz ve basit bir araçtır. searchenginereports.net'i tıklayarak bu çevrimiçi araca girin ve etki alanı adresinizi giriş olarak ekleyin, ardından 'İntihal Kontrol Et' düğmesine basın. Bu, izniniz olmadan içeriğinizi kullanan diğer kaynaklar hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

 

Web sitesi / hırsız ile iletişim kurun

Şimdi güvenilir sonuçlar ve intihal denetleme aracından kanıtlar aldığınızda, içeriğinizi kullanarak siteye veya sayfaya bağlanmanız yeterlidir. Sadece o web sitesini açabilir ve sayfanın sonunda kişiler hakkında bilgi bulabilirsiniz. Buradan hizmetin e-posta adresini kolayca bulacağınızı, bu e-postayı sitenin sahibiyle veya yönetim ekibiyle iletişim kurmak için kullanacağınızı ve çalınan içeriğiniz hakkında kanıtla onları bilgilendireceğinizi veya yüzleşeceğinizi bilmelisiniz. Ayrıca e-postaya içeriği kaldırmalarını söyleyen bir son tarih de ekleyebilirsiniz. Onlardan cevap almadan önce en az 48 saat beklemeniz önerilir.

Yanıt alamazsanız sayfayı google'a bildirin

İçeriğinizi kullanan web sitesinden olumlu bir yanıt alamazsanız veya hiç yanıt alamazsanız, sayfayı veya web sitesini kesinlikle arama motoruna veya Google'a bildirmelisiniz. Google, tarayıcınızda kolayca açabileceğiniz telif hakkı ihlali formlarına sahiptir ve söz konusu web sitesine yönelik kanıtları iliştirmekle birlikte doldurabilir. Google'a çoğaltmanın ciddiyetini anlatabilir ve formu onunla birlikte gönderebilirsiniz.

Sayfayı alan adı kayıt kuruluşuna

bildirin Şimdi çoğu durumda, google veya diğer arama motoru, sayfanın sırasını kaldırır ve hatta arayüzünden sayfanın dizinini kaldırır, ancak yine de cezanın ağır olmasını ve içeriğin sayfadan tamamen kaldırılmasını istiyorsanız alan adını girdikten sonra, alan adı barındırıcısına veya kayıt kuruluşuna başvurmanız ve çoğaltmayı kendilerine bildirmeniz yeterlidir. Ayrıca bu alandaki hukuk mücadelenize raporlar ve kanıtlar ekleyebilirsiniz. Artık içeriğiniz o web sitesi tarafından alışkanlıkla kopyalanmışsa veya kasıtlı olarak intihal yapıyorlarsa, ana bilgisayar alanı askıya alacak, ancak bazı durumlarda bir uyarı ile bırakabilir!

Hukuki yardım alın!

Google'dan da etki alanı barındırıcısından olumlu bir yanıt almazsanız, kullanabileceğiniz son çare hukuki yardımdır. Bir avukat tutabilir ve ondan telif hakkı yasası olan dijital milenyum yasası bölümü kapsamında bir dava açmasını isteyebilirsiniz. Bu seçenek maliyetlidir, ancak görüntünüzü daha fazla hasardan kurtarmanıza yardımcı olabilir!

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN