Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-07-2017 08:47   Güncelleme : 03-07-2017 08:47

Canik Çileğine Festivalli Tanıtım

Canik Belediyesi tarafından markalaştırılma çalışmaları yürütülen Canik Çileği, 17. Geleneksel Gökçepınar Festivali'nde tanıtıldı. Çilek üreticilerinin ürünlerini iki gün boyunca görücüye çıkardığı festivale katılan Başkan Osman Genç, "Canik Çileği üreticilerimizin ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak" dedi.

Canik Çileğine Festivalli Tanıtım

Canik Belediyesi tarafından her yıl üreticileri desteklemek amacıyla geleneksel olarak çevre mahallelrdeki üreticilerin katılımıyla Gökçepınar Mahallesinde gerçekleştirilen Geleneksel Canik Çilek Festivali, bu yıl da oldukça renkli geçti. İki gün süren ve markalaşma çalışmaları yürütülen Canik Çileği'nin görücüye çıktığı festivalde, konuk sanatçı Mehmet Akyıldız ile yerel sanatçılar da söyledikleri türkü ve şarkılarla etkinliğe katılanlara farklı bir hafta sonu yaşattı.

ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ

Festivale katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Geleneksel Çilek Festivali'nin birlik ve beraberliği sağlayan kültürel bir etkinlik olmasının yanında üreticileri desteklemek ve Canik Çileği'ni tanıtmak gibi bir amacı olduğunu dile getirdi. Belediye olarak üreticilerin ekonomik kazançlarını artırıcı çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, "İlçemizin çeşitli mahallelerinde yeni pazar yerleri ve canlı hayvan satış yerleri yaptık. Ayrıca kurduğumuz Kırsal Kalkınma Birimi ile üretimi ve üreticileri destekliyoruz. Çilek Festivalimiz ise Canik Çileği'nin tanıtımı açısından önemsiyoruz" dedi.

GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ ŞEHİR

Canik Çileği'ni markalaştırmak istediklerini ifade eden Başkan Genç, "Sadece şehrimizin merkezini esas alan değil, ilçemizin genelini, özellikle kırsal kesimi öne çıkaran ve üreticilerimizin ekonomisini güçlendirici çalışmalar yapıyoruz. Şehrimiz ekonomisin güçlü olabilmesi için, mutlaka bu şehirde üretim yapanların ekonomisin güçlü olması gerekir. Bu noktada Canik Belediyesi olarak 'kalkınma yerelden başlar' anlayışıyla hareket ediyoruz ve üreticilerimizi destekliyoruz. inşallah kaliteli Canik Çileği de markalaşmasının ardından ilçemiz ve üretiticilerimiz için önemli bir ekonomik kazanç olacaktır" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN