Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 12-11-2020 05:35   Güncelleme : 12-11-2020 06:33

Canik’te fidanlar geleceğe nefes için dikildi!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Samsun Üniversitesi yerleşkesinde fidan dikim programına katıldı. Sloganı, “ Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” olan önemli etkinlik, bütün ülkede rekor fidan dikimiyle sonuçlandı.

Canik’te fidanlar geleceğe nefes için dikildi!

Milli Ağaçlandırma Günü’nün sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘ağaç bayramı olsun’ önerisi üzerine projelendirildiğini söyleyen İbrahim Sandıkçı, “ Günün kendisi, içeriği ve uygulama şekli nedeniyle zaten çok özel ama başlangıç hikâyesi de oldukça anlamlı. Bu gün ülkemizde milyonlarca fidan dikiliyor. Hani o hepimizin bildiği şarkıda da söylendiği gibi olsa ve her tohum ormana dönüşse. Sanayileşmenin müthiş bir hız kazandığı günümüzde doğanın ve doğal yaşamın ne kadar değerli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak artık hepimiz çok iyi anlamalıyız ki, her fidan, her ağaç, her orman ülkemizin gerçek servetidir. Bu konu da hiç birimizin taviz verme şansı yoktur ve bütün hedefimiz geleceğimizi doğayla canlı tutmaktır” diye konuştu.

AĞAÇ VE ORMAN SEVGİSİ OLUŞTURMAK

Canik Belediyesi olarak doğa ve doğal yaşamı destekleme noktasında göreve geldikleri günden bu yana büyük bir çaba gösterdiklerini önemle vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ özellikle çocuklarımız ve gençlerimizde doğanın önemine yönelik bir bilinç oluşması gerçekten çok önemli. Çünkü çocuklar ve gençlerin içinde olduğu her çalışma, her etkinlik bambaşka bir hava ile yaşamla buluşuyor. Bu gün ve bu etkinliğin mimarı işte bu bilinçle yetişmiş bir yavrumuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde ise milli bir gün olarak ülkemize ve dünyaya kazandırılmıştır. Nice milyonlarca fidan dikiminde bulunmak, buluşma ve ülkemize kazandırmak en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında yapılan fidan dikim etkinliğine, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, Canik İlçe Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, Samsun Üniversitesi genel Sekreteri Salih Kesgin ve çok sayıda davetli katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN