Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-05-2020 12:53   Güncelleme : 08-05-2020 12:53

Canik’te Parklar 7 Gün 24 Saat Güvenlik Kamerasıyla İzleniyor!

Canik Belediyesi, ilçedeki parklara güvenlik kamera sistemi kurarak günün her saatinde meydana gelebilecek olumsuz durumlara anında müdahale ediyor.

Canik’te Parklar 7 Gün 24 Saat Güvenlik Kamerasıyla İzleniyor!

Canik Belediyesi parklarda güvenliği en üst seviyeye taşımak amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla ilçedeki parklar güvenlik kamera sistemiyle donatılıyor.

Canik Belediyesi’nin canik.bel.tr internet sitesindeki belediye rehberi bölümünden vatandaşların da 24 saat canlı olarak izleyebileceği güvenlik kamera sistemi sayesinde aileler parklarda oynayan çocuklarını takip edebilecek.

Parkların güvenli hale getirilmesi amacıyla ilk etapta Mevlana Yaşam Merkezi, Gaziosmanpaşa Halı Sahası Çocuk Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Canik Kültür Merkezi Ayışığı Parkı, Zübeyde Hanım Konağı Çocuk Parkı, Hacıismail Bilgievi Parkı, Hatice Hanım Konağı Parkı, Hasan Doğan Spor Salonu, Sümeyye Hanım Konağı Parkı, Canik Kültür Merkezi, Belediye evleri Mevlana Parkı olmak üzere şu ana kadar 11 park yerleştirilen kamera sistemiyle izlenerek güvenli hale getirildi.

 

PARKLARIMIZI GÜVENLİ HALE GETİRİYORUZ

Parkların, şehre hayat veren sosyal alanlar olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Parklar, yetişkinlerimizin günün yorgunluğunu atabileceği, dinlenebileceği, sohbet edebileceği, çocuklarımızın enerjilerini atabilecekleri, koşup oynayabilecekleri, arkadaşlık bağları kurabilecekleri alanlardır. İnsanlarımız için böylesi önem arz eden parklarımızın güvenlik sorunu da aynı derece önemli. İlçemiz insanlarının yaşlısından gencine güvenli bir şekilde parklarımızı kullanmaları için parklarımızı güvenlik kameralarıyla donattık. Parklarımızın günün her saati kamera sistemiyle izlenmesini güvenlik açısından çok önemsiyorum. Bu sistem sayesinde inanıyorum ki bundan böyle parklarımızda suç oranları en aza inecektir. Şu ana kadar 11 parkımızı kamera sistemiyle izlenmesini sağladık. Çok yakın zaman da ilçemizde bulunan tüm parklarımızı bu sistem içerisine alacağız”

 

PARKLARIMIZI ve ÇOCUK OYUN ALANLARIMIZI YENİLEDİK

Başkan Sandıkçı konuşmasının devamında, “Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın sokağa çıkma yasağı döneminde parklarımızdaki ve çocuk oyun alanlarımızdaki eksikleri tamamlayarak daha donanımlı hale getirdik. 10 Mayıs tarihi itibariyle belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından yaşlılarımız ve çocuklarımız daha sağlıklı daha güvenli parklarda ve çocuk oyun alanlarında vakit geçirebilecekler. Amacımız zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde yaşlılarımız ve çocuklarımız daha güvenli, daha sağlıklı alanlarda dinlensinler, eğlensinler, hoşça vakit geçirsinler. İlçe insanımızın mutluluğu için ve güvenliği için gerekli bütün çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Recep YAZGANRecep YAZGAN