Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2021 09:23   Güncelleme : 22-01-2021 09:23

Çarşamba Biyokütle Santraline Hayır Mitingine Kimse Rağbet Etmedi

Ayvacık Ziraat Odası, SAMKON ve Terme Ziraat Odalarının ortaklaşa bugün saat 10.30’da tertip ettikleri Çarşamba Biyokütle Santraline hayır mitingine beklenilen rağbet oluşmadı.

Çarşamba Biyokütle Santraline Hayır Mitingine Kimse Rağbet Etmedi

Haftalar öncesinden başlatılan kampanyaya rağmen Santral çevresinde toplanan olmadı.

Santral çevresine toplananlar arasında yabancı plakalı ve Audi marka araçların görenler,

“Bu köylüler ne kadar zenginmiş böyle, mitinge Audi markalı araçlarıyla gelmişler” şeklinde yorum yaptılar”

 

MARJİNAL SOL GURUPLARIN KALTILIMI BEKLENİYORDU

Mitinge SAMKON’un daha önceki mitinginde olduğu gibi CHP, İYİ Parti, sol örgütler ve marjinal grupların katılması bekleniyordu.

Diğer yandan Santrale karşı çıkan sivil toplum örgütlerinin, solcu grupların, CHP ve İYİ Parti'nin gövde gösterisi haline gelen miting SAMKON’a büyük zarar verdiği de konuşuluyordu.

SAMKON’un önceki mitingine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Komünist Parti Samsun İl Başkanı Belma Nur Kartal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve BBP'nin il ve ilçe örgütleri, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Özcan Çoluk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tekin Kara, Mimarlar Odası Başkan Vekili Selami Özçelik, EMO Başkanı Tarık Tarhan, DİSK ve TEMA temsilcileri katılmıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN