Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-02-2017 17:03   Güncelleme : 15-02-2017 17:03

Çeyrek asırlık mücadelenin öncüleriyle buluştuk

Samsun Haber- Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Samsun Şube başkanı Nejdet GÜNEYSU, öncülerin ve önden gidenlerin rehberliğindeki kutlu yürüyüşlerinin çeyrek asrı bulduğunu ifade ederek, “Bir’le başladık, ‘binleri, on binleri, yüz binleri’ aştık, yarım milyona yürüyoruz.

Çeyrek asırlık mücadelenin öncüleriyle buluştuk

‘Çağ dışı görünen ilgimiz’ çağa damgasını vuruyor. Geldiğimiz bu güzel noktayı öncülerimize borçluyuz. İçinde bulunduğumuz ‘an’, ‘mazi’yi ve ‘ati’yi bünyesinde taşıyor. Bugün geldiğimiz noktadan yarının uzak ufuklarına umutla bakabiliyorsak, dünü yazan kahramanlar sayesindedir” dedi.

“25. Yıl Öncüler Buluşması’, Eğitim-Bir-Sen eski İl başkanları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, geçmişten bugüne Eğitim-Bir-Sen yönetiminde görev almış, şube yöneticiliği ve ilçe temsilciliği yapmış teşkilat mensuplarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı   orta öğretim daire başkanı ,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ,İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerinin katılımıyla Canik  Kültür Merkezinde yapıldı.

Programın açılışında konuşan Şube Başkanı  GÜNEYSU, sözlerine Mehmet Akif İnan, Şükrü Gökdemir ve Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet dileyen Güneysu, “Onları minnetle, şükranla anıyorum. Öncülerin ve önden gidenlerin rehberliğindeki kutlu yürüyüşümüz çeyrek asrı buldu.” şeklinde konuştu.

Güneysu, Türkiye’nin demokratikleşmesi yönünde atılan adımları hep desteklediklerini kaydederek, “2010 Anayasa Reformu Paketi’ni ‘yetmez ama evet’ diyerek destekledik. Toplu Sözleşme hakkını aldık. Önümüzdeki süreçte de bu tavrımızı sürdüreceğiz. Fakat eksiklikler de var. Siyaset hakkının olmamasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Slogan değil, iş yapmak derdindeyiz

 “Slogan atmak kolaycılığına kaçmadık, sorunlardan beslenmedik, çözümlerle güçlendik . Biz bu toprakların değerlerini ıskalamadan, derdimizi, başta kendi medeniyet coğrafyamız olmak üzere, bütün insanlığa anlatmaya çalışacağız. Çünkü biz kökü mazide olan atiyiz. Çünkü biz, çağın yangınını söndürmeye ahdetmiş topluluğuz. Çünkü biz, adil bir dünya için yola çıkmış olanlarız. Bu uğurda ter akıtmaya devam edeceğiz.”

 

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı, YIlmasz TAŞOVA, sendikanın kuruluş yıllarında karşılaşılan sorun ve engellere değinerek, “Sendikacılığımıza başlarken, sağa sola bakmadan, ‘ben varım’ demeyi ama bireysel olarak değil, örgütsel olarak ‘varım’ demeyi ilke edinmiştik. Yüzlerce saat konuşulacak zaferlerimiz, duruşumuz var. 12 milyon 300 bin imzayla da eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı boyutuyla başörtüsü özgürlüğünü hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen tarih yazmıştır” dedi.

 

Akif inan’ın güzel bir miras bıraktığını kaydeden TAŞOVA , “Bu mirası bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program,  geçmişten bugüne Eğitim-Bir-Sen Samsun yönetiminde görev almış, şube yöneticiliği ve ilçe temsilciliği yapmış teşkilat mensuplarına  plaket takdimiyle sona erdi.

adminadmin