Siyaset
Giriş Tarihi : 27-08-2015 20:30   Güncelleme : 27-08-2015 20:30

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:

SAMSUN (AA) - CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,'' Türk halkı 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AKP'ye çok büyük bir tokat atacak

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:

SAMSUN (AA) - CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,'' Türk halkı 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AKP'ye çok büyük bir tokat atacak. Seçim AKP'nin hüsranı, CHP'nin zaferiyle sonuçlanacak'' dedi.

Özkan,  partisinin Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ile basın toplantısı düzenledi.

CHP Samsun İl başkanlığındaki toplantıda seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ana muhalefet partisi lideri olduğunu, buna rağmen ana muhalefet partisi liderine hükümet kurma yetkisi verilmeden hükümet kurmaya çalışılmasının anayasaya ve demokrasiye karşı suç olduğunu savunarak, "Türkiye yönetilememektedir. Bir devlet krizi içerisindeyiz. Siz, CHP'ye görevlendirme yapmadan, hükümet kurmasını istemeden, CHP'yi atlayarak bir hükümet kurmaya çalışacaksınız ve partilerin içini karıştırmak için elinizden geleni yapacaksınız. Bu bir demokrasi suçudur. Böyle siyaset olmaz. Türk halkı 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AKP'ye çok büyük bir tokat atacak. Seçim AKP'nin hüsranı, CHP'nin zaferiyle sonuçlanacak'' diye konuştu.

Özkan, CHP'nin, 81 ilde milletvekillerinin son günlerde yaşanan süreci halka anlatmaya başladığını ifade ederek, parti olarak seçime hazır olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamenter demokratik bir cumhuriyet olduğunu belirten Özkan, ''Bu cumhuriyeti, seçilmiş kralların başkanlık hayallerine asla ve asla kurban ettirmeyiz. Bizim partimizin kararlılığı bu noktadadır" ifadesini kullandı.

Kazım Arslan ise parti olarak erken seçime değil, 13 yılda birikmiş sorunları çözecek bir hükümeti kurmaya odaklandıklarını kaydetti.

Koalisyon görüşmeleri sırasında parti olarak Türkiye'nin 5 temel sorununu gündemde tuttuklarını söyleyen Arslan, ''Dış politika, ekonomi, anayasa, eğitim ve toplumsal barış konusunda taviz vermedik'' dedi.

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, yaşanan süreçte rejimin işleyişini ve koalisyon sürecini tıkayan partilerin gerçek yüzlerini halka anlatmak için yola çıktıklarını kaydetti.

adminadmin