Gündem
Giriş Tarihi : 25-11-2019 10:41   Güncelleme : 25-11-2019 10:41

CHP’de Yalan Ve Kumpas Kördüğümü!

Günlerdir gündemi meşgul eden ‘Beştepe’deki CHP’li’ iddiası, saman alevi gibi gelip geçti.

CHP’de Yalan Ve Kumpas Kördüğümü!

CHP’deki “kurultay hesapları” ile ortaya atılan kirli işler, Genel Merkez ve Parti Yönetimi’nin kucağında kaldı. Küçük planlarla başkanlık kavgası yapılırken, alet edilmek istenen Cumhurbaşkanlığı’na atılan çamurlar ise tutmadı.

CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü kaleme alan Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan’ın iddiaları, bir haftadır Türkiye’de gündemin ilk maddesi oldu. Turan’ın yazısına göre; CHP’li bir isim 9 Kasım’da Beştepe’ye gitmişti, Erdoğan kendisine “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum” demişti. Turan, daha sonraki açıklamalarında bu ismin son Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde CHP adayı olan ve ‘olağanüstü kurultay’ isteyip Kemâl Kılıçdaroğlu’na savaş açan “genel başkanlık” iddiası ile Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı.

Plakalar da sahte çıktı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘Beştepe’ye giden CHP’li Muharrem İnce’ iddiasıyla ilgili ortaya atılan plakalar hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, plakaların gerçek olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Ziyaretçi Kabul Programı’nda bu plakalara sahip herhangi bir araç kaydı söz konusu değildir” dedi. Altun, iddiaların haber kaynağı olarak gösterilen şahıs tarafından yapılan açıklamanın hiçbir surette gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yazılı açıklama yapan Altun, “Böyle bir plaka söz konusu değildir. Milletimizin vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı. İddia sahibi söz konusu şahıs, bahsi geçen tarihte “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 06 SFG 4543 plakalı bir araçla giriş, 06 GHJ 1290 plakalı bir araçla da çıkış gerçekleştirildiği” açıklamasında bulunmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı kayıtlarına göre de bu plakaların trafikte mevcut dahi olmadığı duyuruldu.

KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKMIŞTI

Yazar Rahmi Turan, haberin kaynağı olarak gösterdiği bir diğer gazeteci olan Talat Atilla ise kaynağının CHP’li bir isim olduğunu ve iddiayı Kemâl Kılıçdaroğlu’na da teyit ettirdiğini savundu. CHP’den gelen ilk açıklamada ise Genel Başkan, iddianın doğru olduğunu belirterek, görüşmeye giden kişinin kim olduğunu bildiğini, “Özel bir tahminde bulunmak istemiyorum; ama doğrudur. İsim vermek istemem” ifadesini kullanmıştı. Ana muhalefetten konuya dair son açıklamada da CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinin dizayn edilmesine çalışıldığını belirterek, Talât Atilla’ya kaynağını açıklama çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı ise 22 Kasım’da İzmir’de CHP Lideri’ne “Yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Sen Genel Başkanlığı’nı ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin, ettin. Edemezsen; çek git” demişti.

CHP’NİN İÇ REKABETİ

İddiaların odağında adı konuşulan Muharrem İnce, üst üste yaptığı açıklamaların birinde, “Parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırı, ispatlasınlar kendimi yakarım” demişti. İnce, Genel Merkez tarafından kurgulanan itibarsızlaştırma operasyonu ile hedef yapıldığını belirtip Beştepe’ye gittiği ispatlansın Taksim Meydanı’nda kendisini yakacağını söylemişti. Talât Atilla, CHP Lideri Kemâl Kılıçdaroğlu’na doğrulattığını işaret ederek, Beştepe’ye giren ve çıkan araç plakalarını paylaşıp, “06 SFG 4543 plakalı araçla giriş yapıldı, 06 GHJ 1290 plakalı araçla çıkıldı” demişti. AK Parti Yönetimi de parti sözcüsü Ömer Çelik’in sözleri ile yaşananların “CHP’deki parti içi rekabetten” kaynaklandığı yorumunda bulundu. Özetle Rahmi Turan’ın yazısıyla başlayan, günlerdir süren “Beştepe’ye giden CHP’li” bilmecesinde gün gün yaşananlar:

*20 Kasım 2019, Çarşamba

CHP’Lİ BİR KİŞİ BEŞTEPE’YE GİTTİ!

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım’daki köşe yazısında ‘Müthiş bir haber’ başlığıyla ve “Beştepe’ye yakın bir haber kaynağından aldığı” notuyla şu iddiayı paylaştı:

“Beştepe’ye yakın olan haber kaynağım: ‘Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber’ dedi. ‘Bomba gibi müthiş haberler, doğru olsa bile, çoğu zaman tekzip edilir. Bu da yalanlanacak cinsten olmasın’ dedim. Haber kaynağım ısrar ederek: ‘Hayır, yüzde yüz doğru ve tekzip edilmesi mümkün değil’ dedi ve anlattı: CHP’li bir kişi Beştepe’ye gitti. Erdoğan, ‘Senin CHP Genel Başkanı olman gerekir’ dedi.”

*21 Kasım 2019, Perşembe

“BEŞTEPE’YE KİM GİTTİYSE KENDİSİ AÇIKLAMALI”

Rahmi Turan, ilk yazısının uyandırdığı ilginin ve başlattığı tartışmadan memnun olarak “Beştepe’ye giden CHP’li” konusunu bir kez daha kaleme aldı. Bu defa haber kaynağının yaşananların ardından işinden olma endişesi yaşadığını belirten Turan, Beştepe’ye giden CHP’linin ismini unutacağına dair kaynağına söz verdiğini söyledi. Beştepe’ye ziyaret eden kişinin ‘medeni cesaret gösterip’ ortaya çıkması gerektiğini savunan Turan, diğer ihtimalin de konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sormak olduğunu söyledi. Böylece Cumhurbaşkanı’nı bir defa daha doğrudan hedef yaparak, itibarsızlaştırmak istedi.

*21 Kasım 2019, Perşembe

“İDDİA DOĞRUDUR, GİDENİ DE BİLİYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu, Rahmi Turan’ın Sözcü Gazetesi’ndeki ikinci yazısı üzerine FOX Televizyonu’nda İsmail Küçükkaya’nın canlı yayın konuğu olarak konuştu. Kılıçdaroğlu, “İddia doğru! Tahminim var; ama isim vermek istemem” diye açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı, Rahmi Turan’ın gündeme getirdiği iddia karşısında şaşırmadığını belirterek, “Zaten CHP’yi nasıl dağıtırız, kendi içinde kavga çıkar, bunun için çalışan ekipleri var. Erdoğan CHP’yi dağıtmak, ‘Kendi içinde kavgalı partidir, memleketi yönetmezler’ algısı oluşturmak istiyor. Bunun için elinden geleni yapıyor, devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktuğunu biliyorum. Bunu herkes biliyor” dedi.

*21 Kasım 2019, Perşembe

CUMHURBAŞKANLIĞI: HAYAL ÜRÜNÜDÜR!

Cumhurbaşkanlığı’ndan ilk açıklama, 21 Kasım’da İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Sözcü Gazetesi’nden Rahmi Turan’ın iddialarını, ‘Tamamen gerçek dışı’ olarak ve “Hayal ürünü” şeklinde nitelendiren Altun, “Cumhurbaşkanımızın ne Beştepe’de ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir” açıklamasını yayınladı. Altun son olarak, “Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır” ifadelerini kullandı.

*22 Kasım 2019, Cuma

“BAY KEMAL HAYATIN YALAN”

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Cuma günü yaptığı konuşmada; konuya dair ilk defa açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kemâl Kılıçdaroğlu’na bir teklif getirilirken; “İspat ettin ettin, etmezsen CHP’nin ‘genel başkanlığı’ bu yalancıdan kurtulsun” dedi. Erdoğan, CHP Lideri’nin iddianın doğru olduğu yönündeki yorumuna tepki gösterip “Güya ben Beştepe’de bir CHP’li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler, ‘Görüşme olmadı’ dediler. Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen; ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen Genel Başkanlığı’nı ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmezsen CHP de yalancıdan kurtulsun” dedi.

*22 Kasım 2019, Cuma

“BEŞTEPE’DEN BİLGİ SIZDIRANI AÇIKLAYIN”

CHP’nin “Yerel Yönetimler Çalıştayı” için İzmir’de bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplumsal algıları kontrol altında tutmak isteyerek, Cumhurbaşkanlığı’nı da hedef yaparak, “Recep Tayyip Erdoğan açıklamalı; Beştepe’den gazetecilere bilgi sızdıran kim” diye sordu. Devlette bir yönetim boşluğu varmış gibi göstermeye kalkan Öztrak, yaptığı açıklamada Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum’ açıklamasını da eleştirdi. Öztrak, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nı kumar masasında pey olarak sürecek kadar gözü dönmüş durumda” yorumunda bulunarak, aslında zaten kaybedeceklerini de gösterdi.

24 Kasım 2019, Pazar…

“YAZIN AYNI TEKNEDE TATİL YAPAN BİR ÇETE”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birkaç gündür siyaset gündemine oturan, ‘Beştepe’de Erdoğan’la görüştü’ iddiasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. İnce, komplo kuran isimleri bildiğini anlatırken; isim vermeden, “Yazın aynı teknede tatil yapan bir çete” ifadesini kullanarak, Ekrem İmamoğlu ile Tunç Soyer’e gönderme yaptı. Yalova’daki köy evinin bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, çarpıcı açıklamalarda bulundu. ‘Kemâl Kılıçdaroğlu da komplonun içinde mi’ şeklindeki bir soru üzerine “Benim doğrudan, öyle bir şey söylemem doğru olmaz. Partime zarar vermek istemem. Ama partide benimle uğraşan bir çete var. Komployu kuranlar ortaya çıkarılmalı. Kılıçdaroğlu bu isimleri açıklamalı. Bunlar Genel Merkez’de üretiliyor” şeklinde konuştu.

‘Meydan okuyorum’ diyen Muharrem İnce, “Her kimse, bir Allah’ın kulu çıksın ortaya…

“ÇAMUR TEMİZLENSİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la öyle bir görüşme olmadı” şeklinde konuştu. ‘Bak Genel Başkan, buradan yara alacağız’ dediğini açıklayan İnce, “Çarşamba günü saat 11.23’te Genel Başkan’a telefon açtım. 14 dakika sonra, geri döndü. 11.37’de aradı. 8 dakika 19 saniye konuştum. Dedim ki, ‘Burada bir yalan var, partimiz yara alacak. Yanınıza geleyim, birlikte görüntü verelim.’ Bana, ‘Sana haber vereceğim’ dedi, haber vermedi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun tavrının Genel Merkez’den bağımsız olup olmadığını çözmeden yollarına devam edemeyeceklerini anlatan İnce, “At çamuru, olmaz; bu çözülecek. Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet ediyorum. Çamur geçmeden temiz siyaset yapılması mümkün değil” dedi.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

“ERDOĞAN’LA GÖRÜŞEN İNCE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından sağlık sorunları için gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da günün ilk dakikalarında sozcu.com.tr’ye konuşan Rahmi Turan, iddiasına konu olan CHP’linin “Muharrem İnce” olduğunu itiraf etti. “Kaynağımın bana söylediğine göre; Erdoğan’la görüşen CHP’li isim Muharrem İnce’ymiş. Hatta kaynağım İnce’nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Beştepe’ye girdiğini, çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle, aldığım bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım” diyen Rahmi Turan, gelinen durumun ismi açıklamak zorunda bıraktığını savundu.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

“TAKSİM’DE KENDİMİ YAKARIM”

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan’ın açıklamasının ardından Muharrem İnce’nin cevabı Twitter’dan geldi. Saat 01.03’te açıklamalara başlayan İnce, CHP’de kurultay tarihinin yaklaştığına dikkat çekerek, “Parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırı, ispatlasınlar kendimi Taksim Meydanı’nda yakarım” diye yazdı. Tezgâhın Genel Merkez’in mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini bildiğini kaleme alan İnce, “Tahminlerimde yanılmadım. İddiaların benimle uzaktan yakından ilgisi yoktur, olamaz. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşor ile ve kaynağım dediği soytarısıyla yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

“BANA DA GELDİ, YAZMADIM”

Sözcü Gazetesi’nin bir başka yazarı Uğur Dündar, yakın arkadaşı Rahmi Turan’ın “Beştepe’ye giden kişinin Muharrem İnce” olduğu iddiasını gündeme getirmesinin ardından CNN Türk’e aynı iddianın kendisine de geldiğini; ancak belgesiz haber yapmak istemediği için bunu kamuoyu ile paylaşmayı uygun bulmadığını söyledi. Dündar, “Ben bu haberin Muharrem İnce’yi karalamak için yapıldığını düşündüm. Hiçbir CHP’linin Beştepe’den icazet alacağına inanmıyorum. Hâlâ aynı kanaatteyim. Kaynağımı da zaten uyardım” dedi.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

RAHMİ TURAN’DAN ÖZÜR!

Gazeteci / Yazar Rahmi Turan, gündeme getirdiği söz konusu iddianın hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Muharrem İnce tarafından yalanlanmasının ardından ‘Pişman olduğunu’ açıkladı ve özür diledi. Habertürk Televizyonu’na konuşan Turan, “Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır, özür dilerim” ifadesini kullandı. Turan özetle, “Gazeteci kaynağını açıklar mı? Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim. Aynı bilgiler Uğur Dündar’a da gitmiş, o yazmamış. Kaynağa güvendiğim için hata yaptım, pişman oldum. Her insan hata yapar, gerekeni yapacağım” dedi.

“İlgim dışında”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Cumhurbaşkanlığı’na giden CHP’li’ konusunun ilgisi dışında olduğunu belirterek, “CHP ile ilgili hiçbir sorun yoktur” dedi. İmamoğlu, “Partimiz yerel anlamda mahalle seçimlerini yapıyor, ilçe seçimlerini yapacak” ifadesini kullandı.

İki başkan yardımcısı biri grup başkanvekili

Muharrem İnce, kendisine kumpas kuran CHP Genel Merkezi’ndeki çetenin yaz aylarında aynı teknede tatil yaptığını belirtti. İnce’nin işaret ettiği tatille ilgili olarak ortaya atılan iddiaya göre; “Bir belediye başkanı organize etmişti. İki genel başkan yardımcısı ve bir de grup başkanvekili vardı” denildi.

Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiler

CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanı’yla görüştüğünü iddia eden Rahmi Turan’ın haber kaynağı Talat Atilla bir mesaj daha yayınlayarak, şöyle yazdı: “Kemâl Kılıçdaroglu’nun açıklama yapmasını bekliyorum. İddialar ona ait. Makûl sürede konuşmazsa, ben konuşurum.”

CHP Yönetimi hesap versin!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP’li siyasetçi, kumpasın CHP Genel Merkezi’nde üretildiğini söylüyor” açıklaması yaptı. Çelik, “Cumhurbaşkanımızın Beştepe’de CHP’liyle görüştüğünü iddia eden gazeteciler yalan haberin arkasından çekildi. Haberin kaynağı da CHP Genel Merkezi’ni adres gösterdi” dedi.

CHP, YALANDAN MEDET UMUYOR!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Birileri CHP’deki parti içi rekabette istemedikleri kişileri bertaraf etmek için bu yalan haber kurgusunu yapmış” dedi. Çelik, Twitter üzerinden açıklama yaparak ortada herhangi bir kanıt ya da belge olmaksızın iddianın gündemde kalmasını ve CHP Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu’nun konuya dair ifadelerini eleştirdi. Çelik, “CHP Sözcüleri, en temel siyaset ilkelerinden yoksun şekilde görüşmeyi Cumhurbaşkanımızın açıklaması gerektiğini söylediler. Olmayan görüşmeyi, ‘Böyle bir görüşme olmadı’ diyen Cumhurbaşkanımızın açıklamasını istiyorlar” ifadesini kullandı.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

RAHMİ TURAN’IN KAYNAĞI: TALÂT ATİLLA

Hafta sonu gündemin sakinleşmesine rağmen ‘Beştepe’ye giden CHP’li’ konusu kapanmazken; Rahmi Turan’ın kaynağının gazeteci Talât Atilla olduğu ortaya çıktı. Independent Türkçe’ye konuşan Atilla, kendisinin Rahmi Turan’ın yazısındaki iddialara kaynak kişi olmadığını söyledi ve ‘Turan’ın yazılarını kendi sitemde de kullanıyorum diye iddiayı ortaya attılar. Kaynak ben değilim’ iddiasında bulundu. Atilla’nın “Ben değilim” açıklamasının ardından Sözcü’ye konuşan Rahmi Turan, “Kaynağımı açıklamayacağımı söylemiştim. Fakat bugün bazı haber sitelerine yaptığı ‘Kaynak ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Kaynağım, gazeteci Talât Atilla’dır” dedi.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

“KILIÇDAROĞLU’NA DOĞRULATTIM”

Rahmi Turan’ın adını açıkladığı Talât Atilla da “Yanıt veriyorum” başlığıyla Türk Time sitesinde bir yazı yayınladı. “Rahmi Turan, ‘Gazeteci kaynağını açıklamaz’ dediği için ve kendisini korumak için ‘Benim’ dememeyi tercih ettim” diyen Atilla, haberi CHP’deki bir kaynaktan aldığını, çok yönlü olarak kontrol ettiğini ve CHP Lideri Kemâl Kılıçdaroğlu’na doğrulattığını söyledi. Muharrem İnce’ye, CHP’ye ya da iktidar parti AK Parti’ye karşı değil; ‘sadece habercilik arzusuyla davrandığını’ savunan Atilla, Kemâl Kılıçdaroğlu ile kendisine bilgileri veren CHP’deki söz konusu isme de çıkıp konuşmaları çağrısında bulundu.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

“İSTEYEN İSTEDİĞİNİ SORSUN DİYE GELİN”

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan kaynağını açıklar açıklamaz, kaynağı Talât Atilla da iddianın çıkışına dair CHP’nin içinden bir ismi işaret ederken; tartışmanın merkezindeki isim olan Muharrem İnce ise dün Yalova’da bir basın toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu. İnce, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “24 Kasım, Pazar günü saat 13.00’de Yalova, Elmalık Köyü’ndeki evimde sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek için isteyen gazetecinin istediği soruyu sorabileceği basın toplantısı düzenleyeceğim” dedi.

*23 Kasım 2019, Cumartesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘EKRAN’ TEKLİFİ!

İzmir’de konuşan CHP Lideri Kemâl Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a canlı yayında karşı karşıya gelme çağrısı yaptı. Erdoğan’ın ‘yalancılık’ suçlaması kesinleşince ‘dürüstlük’ gösterisi ile Kılıçdaroğlu, “Ben senin bildiğin adamlardan değilim” diyerek ekranda tartışma çağrısı yaptı. Süreç sonunda mahcup olan Kılıçdaroğlu, Beştepe’de görüşme yaşanmaması teyit edildikten sonra Erdoğan’a yönelik, “Sen ister Cumhurbaşkanlığı’nı koy, ister koyma, seninle her yerde, her ortamda tartışmaya hazırım. Bize kumpas kurmaya çalışıyorlar, buna asla izin vermeyeceğiz. Erdoğan’a buradan çağrı yapıyorum. İstediğin televizyona gelmeye hazırım. Ben senin bildiğin adamlardan değilim. Gelmeyen namerttir. ” ifadelerini kullandı.

Diriliş Postası

adminadmin