Genel
Giriş Tarihi : 21-06-2018 13:34   Güncelleme : 21-06-2018 13:34

CHP’nin Erdoğan’ı zayıflatmak için son umudu PKK’nın Meclis’e Girmesi!

​“Erdoğan yenilsin de ne olursa olsun” siyasetinden umudunu yitiren CHP, “AK Parti Meclis’te zayıflasın da ne olursa olsun” seviyesine kadar düştü.

CHP’nin Erdoğan’ı zayıflatmak için son umudu PKK’nın Meclis’e Girmesi!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in barajı aşmak için CHP’den oy isteyerek itiraf ettiği PKK’yı Meclis’e sokma taktiği için Kandil’den de destek çağrısı geldi.

Terör örgütü PKK’nın siyasi yüzü HDP’nin Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Fox TV’de katıldığı bir programda, “Bu seçimde bir milyon verin, ikinci turda 6 milyon olarak geri alın, bu iyi bir dayanışma” diyerek, CHP yönetimine, seçmenlerinin oylarını HDP’ye yönlendirmeleri çağrısında bulundu. PKK siyasi temsilcisi HDP’nin Meclis’e girmesi halinde AK Parti’nin 60’a yakın sandalye kaybedeceğini öngören HDP, bu pozisyonunu “Erdoğan düşmanlığı” cephesi üzerinde baskı kurabilecek bir avantaj olarak değerlendiriyor. “Bizi Meclis’e sokun, AK Parti’nin sandalyesi azalsın, PKK güçlensin bu sayede hükümetle savaşabiliriz” diyerek ilan edilen bu siyasi hesapta, Kılıçdaroğlu’nun CHP seçmenini ikna etmek için ne diyeceği merak konusu oldu.

HDP’NİN YULARI KANDİL’İN ELİNDE

Terör örgütünün Kandil’deki lideri terörist başı Murat Karayılan, Hollanda’dan yayın yapan örgüt medyası ANF’ye verdiği röportajla HDP’ye oy istedi. Karayılan “HDP’nin barajı aşması yeni bir soluk getirecektir, demokrasi kapılarını aralayacaktır” derken, çocukları öldürmek ve öldürdükleri çocuklarla övünmekle meşhur PKK’lıların Meclis’e nasıl bir soluk getireceğinin detaylarını vermedi. “Eğer baraj aşılmazsa Kürt iradesi Meclis’e yansımayacak, AKP de bundan istifade ederek çoğunluk sağlayacaktır” şeklinde konuşan Karayılan, halka ve siyasilere tehditler de savurdu.

BAYIK DA "SON ŞANS" DEMİŞTİ

Öte yandan, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye destek isteyen Kandil, daha önce de Cemil Bayık aracılığıyla CHP’ye çağrıda bulunmuştu. Cemil Bayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında kurulan ittifakın yıkılması için 24 Haziran’ın son şans olduğunu öne sürmüştü. HDP’nin barajın altında bırakılmaması için CHP’ye çağrıda bulunan Bayık, Erdoğan ile Bahçeli karşısında herkesin bir araya gelmesi yönünde mesaj vererek, Cumhur İttifakı’nın başarıya ulaşmasının kendileri adına kötü bir son olacağını savunmuştu.

NİYE ŞİMDİ YAPILIYORMUŞ

“Niye Kandil operasyonunu bu kadar geç yapıyorlar? Orada PKK unsurlarını barındırmaması gerekirlerdi. Beklediler, beklediler. Şimdi yapıyorlar, yani seçimden acaba oy alabilir miyiz?” Diğer yandan Mehmetçik’in Kandil’e şanlı Türk Bayrağı’nı dikmesinin ardından ilk tebrik eden ve operasyondan pay çıkaran ismin Kılıçdaroğlu olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Afrin operasyonu için Salih Müslim ağzıyla konuşmuş, ancak zafer sonrası ilk tebrik eden olmuştu.

Erem Şentürk – Diriliş Postası

adminadmin