Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2017 12:13   Güncelleme : 25-12-2017 12:13

Çocuk istismarı, eğitimle önlenebilecek mi!

Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Yardım Programı kapsamında finanse edilen “ Samsun’da Çocuk istismarını Önlemeye Yönelik Eğitici Eğitimi Projesi” kapsamında eğitimler tamamlandı.

Çocuk istismarı,  eğitimle  önlenebilecek mi!

4 gün süren eğitimler, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr Itır Tarı Cömert ve Uzm. Psk. Merve Karaburun tarafından verildi.  Samsun’da farklı kurumlardan gelen 32 meslek elemanı ve çalışanın katıldığı eğitimlerde,  ihmal ve istismarın ne olduğu, bu konudaki hukuki düzenlemeler ve uygulamadaki mevcut durum ele alındı.

Ülkemizde son yıllarda en çok gündeme gelen konular arasında yer alan çocuk istismarının önlenmesi yönünde ilimizde yapılacak çalışmalara ivme kazandıracak bu eğitim kapsamında, koruyucu önleyici çalışmaların önemine vurgu yapıldı. Anne ve babaların çocuklarına hayır demeyi öğretmeleri ve çocuklarında kendi bedenlerini tanıyarak iyi dokunma ve kötü dokunma arasındaki farkı bilerek kendilerini koruma yollarını öğrenmeleri gerekiyor.

Atakum Belediyesi Yalı Cafe 'de gerçekleştirilen sertifika törenine katılan Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı tarafından eğitici eğitimi belgelerini alan 32 katılımcı, aldıkları bu eğitimleri il merkezi ve ilçelerde ailelere, çocuklara ve öğretmenlere yönelik düzenlenecek olan bilgilendirme çalışmalarında kullanacaklar.

adminadmin