Siyaset
Giriş Tarihi : 20-01-2021 09:38   Güncelleme : 20-01-2021 09:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimizin Güvenini Boşa Çıkarmadık!"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Amasya, Bartın, Çorum, Düzce ve Karabük 7. Olağan İl Kongrelerine Vahdettin Köşkünden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il kongrelerini salgın şartları sebebiyle sınırlı katılım ve canlı bağlantıyla gerçekleştirmekten memnun olmadıklarını belirterek kritik bir dönemde başka bir çare olmadığı için bu şekilde süreci nihayete erdireceklerini söyledi.

 

“TÜRKİYE'Yİ 2023 HEDEFLERİYLE BİZ BULUŞTURACAĞIZ”

AK Parti teşkilatlarının geçen yıl salgının yol açtığı tüm sıkıntılara rağmen 1 milyon yeni üyeyi partiye kazandırmayı başardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk günden beri olduğu gibi yeni seçilen teşkilatlarımızda görev alan kadrolarımızın da milletimizle olan gönül bağımızı sürekli güçlendirmek için gece, gündüz çalışacağına inanıyorum. AK Parti'nin yolu milletin yolu, davası milletin davası, gücü milletin gücüdür. Böyle bir misyonla yola çıkmış ve milletimizin teveccühü ile girdiği her seçimden birinci çıkarak 18 yıldır iktidarda kalmış bir partinin mensuplarına düşen görev bu tabloyu hep daha ileriye taşımaktır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her anımızı, bu kutlu çatı altında ifade edilen hizmetlerin, mensubu olduğumuz büyük davanın maziden atiye uzanan serencamına verilen bir omuz olduğunun bilinciyle değerlendireceğiz. Ne adamsendeciliğe ne kibre ne nefsi arzularımıza asla kapılmadan Hakk'a ve halka hizmet yolunda son nefesimize kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

AK Parti Türkiye'nin sadece son 18 yılının değil, geleceğinin de partisi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yi 2023 hedefleriyle biz buluşturacağız. Gençlerimizle ülkemizi 2053 vizyonuyla çok daha ileriye yine AK Parti çatısı altında taşıyacaktır. Cumhur İttifakı ile birlikte hep daha ileriye gidecek, hep daha çok hizmet yapacak, hep daha büyük projelere imza atacağız” ifadesini kullandı.

“MİLLETİMİZİN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMADIK”

Toplumlar ve insanlar gibi partilerin de hayat yolunda önemli dönüm noktaları bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2001 yılında AK Parti'yi kurduklarında, Türkiye'nin yakın tarihinin en uzun bunalımlarından, krizlerinden, kaoslarından birinin yaşandığını anımsattı.

 

AK Parti’nin kuruluşundan 15 ay gibi kısa bir sürede tek başına iktidara gelme başarısı gösterdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun milletimizin güvenini boşa çıkarmadık. Ülkemizi demokraside, ekonomide, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalıştık, çabaladık, mücadele ettik. Bu 18 yılda karşımıza çıkan, çıkartılan engelleri asla unutmadık, unutmayacağız. Milletimizin desteğiyle vesayetin tuzaklarını birer birer nasıl aştığımızı daha dün gibi hatırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

AK Parti'nin ülkeyi yönetmesinin önüne geçmek için sergilenen haksızlıkların, hukuksuzlukların, ahlaksızlıkların hafıza kayıtlarında durduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Terör örgütlerinin şehirlerimizi kan gölüne çevirmek, sınırlarımızı taciz etmek için başlattıkları saldırılarda verdiğimiz kayıpların acısı hâlâ yüreğimizi dağlıyor. FETÖ’nün millî iradeyi esir almak için emniyetten yargıya, medyadan iş dünyasına nihayet 15 Temmuz'da orduya kadar göz bebeği kurumlarını kullanarak giriştiği saldırıları da bunların borazanlığını yapanları da hep hatırlayacağız. Türkiye'nin diplomasiden ekonomisine kadar geniş bir cephede yürüttüğü mücadelede karşımızdakilerin değirmenlerine su taşıyanları, kendi ülkelerini her fırsatta yabancılara şikâyet edenleri de kesinlikle unutmayacağız. İşte tüm bu ihanetlerden, saldırılardan ve tuzaklardan kurtulan Türkiye, bugün artık bölgesinde ve dünyada dengeleri belirleyecek bir konuma ulaşmıştır.”

 

“TARAF OLDUĞU HER KONUDA SÜREÇLERİN GİDİŞATINI DEĞİŞTİREN BİR ÜLKE KONUMUNA YÜKSELDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, spordan sosyal güvenliğe kadar her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan hizmetlerin 5 katını, 10 katını hayata geçirerek Türkiye’yi gerçek anlamda kalkındırdıklarını anlattı.

 

Bu kalkınma hamlelerini 81 vilayetin tamamına teşmil ederek, her bir vatandaşın hayatına dokunarak hayata geçirdikleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz her projemize karşı çıkanlara, her yatırımımızı engellemeye çalışanlara, her politikamızı eleştirenlere bakmayın. Hayata geçen her projeden onlar da faydalanıyor, her yatırımdan onlar da istifade ediyor, her politikanın hasılasını onlar da topluyor. Milletimiz istemezükçülüğü hayat biçimi hâline getirmiş olanların gerçek yüzünü bildiği için dikkat ederseniz 18 yıldır hiç birine itibar etmedi, etmiyor” dedi.

 

Yaşanan her krizin, maruz kalınan her afetin, başlattıkları hem hamlenin, kurdukları altyapının gücünü, büyüklüğünü, avantajlarını ortaya çıkardığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Salgın krizi sağlık altyapımızın, depremler afet altyapımızın, salgın tedbirleri üretim ve ikmal altyapımızın, eğitim teknolojileri altyapımızın gücünü göstermiştir. Aynı şekilde akıl ve vicdan sahibi herkes, güvenlikten diplomasiye kadar her alanda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyor. Daha düne kadar kendi sınırları içindeki teröristlerle mücadele etmekte zorlanan bir ülkeden, neredeyse yarım düzine sınır ötesi harekâtı, aynı anda gerçekleştirebilen bir ülkeye dönüştük. Uluslararası alanda, sözü dinlenmeyen, talepleri görmezden gelinen, hakları sürekli törpülenen bir ülkeden taraf olduğu her konuda süreçlerin gidişatını değiştiren bir ülke konumuna yükseldik. Salgın sonrası yeniden yapılanacağı görülen küresel, siyasi ve ekonomik sistemde en çok öne çıkan, en önemli yükselen güç olarak görülen ülkenin Türkiye olmasının gerisinde işte böyle bir arka plan var.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili hayali, vizyonu, hedefi, projesi, programı, planı olan tek partinin AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğuna vurgu yaparak, “Diğerleri sadece eski Türkiye kalıntısı polemiklerle, yalanlarla, iftiralarla siyaset yapıyormuş gibi görünerek vakit öldürmektedir” diye konuştu.

 

“HEDEFLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Daha kendi partileri içindeki tacizlerin, tecavüzlerin, hırsızlıkların, arsızlıkların hesabını veremeyenlerin bu ülkenin topyekun yönetimine talip olmaları tam bir kara mizah örneğidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kendine faydası olmayanın nasıl başkasına faydası olmazsa, bu kokuşmuş zihniyetten de ülkeye ve millete hayır gelmez. Hiç şüphesiz bu tablo, AK Parti kadroları olarak bizim sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Bugüne kadar girdiğimiz 15 ayrı seçimden bizi hep birinci olarak çıkartan milletimize karşı şükranlarımızı ifade etmenin yolu, daha çok çalışmaktan, daha çok hizmet etmekten geçiyor. İnşallah 2023 seçimlerine kadar hem parti teşkilatları hem hükûmet hem meclis grubu olarak var gücümüzle çalışarak, milletimizin karşısına bir kez daha alnı ak, yüreği ferah olarak çıkacağız. Şu ana kadar duyduğumuz tek taahhütleri Türkiye'yi 18 yıl öncesine geri götürmek olanlara cevabımızı, ülkemizin önüne çeyrek asırlık, yarım asırlık, bir asırlık vizyon koyarak vereceğiz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve hukukta atacakları reform adımlarıyla ilgili hazırlıkları kamuoyuna sunma aşamasına geldiklerini açıklayarak, “Çok daha köklü reformlar için yürüttüğümüz çalışmaları da günü geldiğinde milletimizle paylaşacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası konusunda söyleyecek tek sözü olmayanların, kazanımlarımıza göz dikmeleri kendi çapsızlıklarının, çaresizliklerinin, tembelliklerinin işaretidir. Biz, kendi yolumuzda yürümeye, kendi işimize bakmaya, kendi hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bu süreçte kongrelerde görev alan il ve ilçe yöneticilerine çok önemli görevler düştüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletimizin her bir ferdine ulaşarak, kendi yaptıklarımızı anlatacak, hedeflerimizi ve vizyonumuzu insanlarla paylaşacak, muhalefetin yalanlarını ve iftiralarını ifşa edecek olan sizlersiniz. Tabanda vazifelerini ne kadar iyi yaparlarsa biz de hükûmette ve mecliste o kadar verimli ve etkili faaliyetler yürütebiliriz. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için ortaya koyacağımız gayretler konusunda sizlere güveniyorum. Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Darul bekaya irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kendini bu büyük ailenin ferdi olarak hisseden herkese gönlümüz de, kapımız da, partimizin tüm kademeleri de sonuna kadar açıktır, açık kalacaktır. Biz, hep yüzü geleceğe dönük bir parti olarak bu şekilde de hareket etmeyi sürdüreceğiz.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN