Güncel
Giriş Tarihi : 06-11-2014 08:30   Güncelleme : 06-11-2014 08:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atıldığı iddiası

TRABZON (AA) - Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atarak Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen öğretmen Seçil Esmanur Erdem'in, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla cezalandırıldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atıldığı iddiası

TRABZON (AA) - Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atarak Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen öğretmen Seçil Esmanur Erdem'in, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla cezalandırıldığını söyledi.

İkinci, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, elinde bulundurduğu devlet aygıtını yurttaşına zulüm aracı haline getirme yolunda hızla mesafe kat ettiğini ileri sürerek, "Türkiye'de adalet kavramı hızla irtifa  kaybetmekte, hukuk siyasi iktidarın elinde can çekişmektedir" ifadesini kullandı.

Sendikalarının üyesi öğretmen Seçil Esmanur Erdem'in bu hukuksuzluğun son kurbanı olduğunu iddia eden İkinci, "Seçil öğretmenimiz mesnetsiz şekilde dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yumurta atarak küfür içeren sözlerle hakaret ettiği iddiası gerekçe gösterilerek Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla cezalandırılmış bulunmaktadır" diye konuştu.

Bu cezanın yalnızca Seçil öğretmene verilen bir ceza olmadığını savunan İkinci, "Bu ceza 2 milyon kamu emekçisine verilen bir cezadır. Bu ceza ülkemizde demokrasiye, adalete, hukuka inanan insanlara verilen bir cezadır. Bu ceza vicdan duygusu ile izah edilemeyecek, hakkaniyetten yoksun bir cezadır. Bu cezayı kabul etmiyor ve reddediyoruz. Sendika olarak Seçil öğretmenimize yönelen bu haksızlığın giderilmesi için AİHM dahil olmak üzere tüm hukuki süreçleri işleteceğiz" dedi.

İkinci, kararın 3 Kasım Pazartesi günü Seçil Esmanur Erdem'e tebliğ edildiğini sözlerine ekledi.

-Olayın geçmişi

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Kasım 2013 tarihinde çeşitli ziyaret ve açılışlar için Trabzon'a gelen Başbakan Erdoğan'ı protesto eden grup içinde bulunan öğretmen Erdem'in, Başbakan Erdoğan'ın kaldığı otele giderken attığı yumurtanın konvoya eşlik eden koruma aracına isabet ettiği belirtilmişti. İddianamede, yumurta attıktan sonra da Başbakan Erdoğan'a hakaret içerikli sözler sarf ettiği iddia edilen Erdem'in, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.

Olayın ardından polislerce gözaltına alınan Erdem, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Öğretmen olduğu için bir süre açığa alınan Erdem, daha sonra görevine iade edilmişti. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Erdem, 7 bin 80 lira cezaya çarptırılmıştı.

adminadmin