Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2019 08:59   Güncelleme : 27-12-2019 08:59

Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Adnan Öz güven tazeledi!

​Samsun Diş Teknisyenleri Derneği olağan kongresini Oluşum Diş Laboratuvarı toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Diş Teknisyenleri Derneği Başkanı Adnan Öz güven tazeledi!

Tek liste halinde gidilen kongre de mevcut Başkan Adnan Öz yeniden başkanlığa seçildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Sayın Öz; “ Samsun Diş Protez üretiminde Türkiye’de ilk 5 şehrin içindedir. Bu bizler için gurur vericidir. Öncelikli sorunumuz eleman ve elemanları çalıştırabilme sorunudur.

Böyle gider,  tedbir alınmazsa 15 yıla kalmaz protez yaptıracak eleman bulunamayacaktır

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin diş protez mesleğinde insan unsuru her zaman önemli olacaktır.

 Diş protez üretiminin diğer sektörler göre kendisine has özel durumu vardır. Bizler kendi elemanımızı kendimiz yetiştirmek istiyoruz.

Diş Teknisyenliği Ön Lisans mezunları teorik olarak iyi durumda olsalar da pratikte bizim tempomuza ayak uyduramıyorlar.

Bir çoğu farklı mesleklere yöneliyorlar.   Kendi elemanımızı kendimiz yetiştirirsek istenilen başarıyı yakalayabiliriz.                      

 Bu güne kadar belgesiz bile olsa diş protez laboratuvarında çalıştığını belgeleyenlere işyeri açma hakkı tanınmasa bile personel olarak çalışma hakkı sağlanmalıdır. Çünkü halihazırda mevcut diş protezleri yaptırabilecek başka yetişmiş personel yoktur.

Ve ivedilikle Samsun, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi diş protez yapımında merkez olmuş illerde diş protez meslek liseleri açılmalı ve hafta da en az 20 saat laboratuvarda staj zorunluluğu getirilmelidir. Çünkü diş protez mesleği parmak marifeti ile yapılmaktadır.

Parmakların her hangi bir işe yatkın olması için iş ile parmaklar erken yaşta buluşmalıdır. Ve meslek lisesi mezunları yardımcı personel olarak mesleğini icra edebilmelidir. Laboratuvar açabilmek için Ön Lisans şartı aranabilir” dedi. 

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu.

Cevdet Akdoğan, Mehmet Öncel, Mustafa Dolgun, Muzaffer Yekta, Celal Yılmaz, Fatih Çetin, Mustafa Maden, Selahattin Tel, Şenol Gür.

adminadmin