Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 01-04-2021 06:11   Güncelleme : 01-04-2021 06:11

Doğu Türkistan İçin Eyleme Davet

1 Nisan 2017 tarihinden itibaren Çin yönetimi Doğu Türkistan’da sistematik gözaltılara başladı.

Doğu Türkistan İçin Eyleme Davet

2014 tarihinden itibaren devasa arazilere kurulan kamplar, II. Dünya Savaşı Nazi kamplarının günümüz uygulamasından farklı değil.

Doğu Türkistan’da yaşanan bu zulümleri tüm dünyaya duyurmak için aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, AGD, Yedi Hilal, Cihannuma, Özgür-DER, Hukukçular Derneği, İletişim Platformu, AKDAV, ÖNDER, UMHD, Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği gibi kuruluşların ve çok sayıda STK’nın da bulunduğu Doğu Türkistan Platformu, etkinlikler düzenleyecek. Platform, dünyada “şaka günü” olarak farklı bir biçimde hatırlanan 1 Nisan’da “ŞAKA DEĞİL SOYKIRIM” başlığı altında etkinliklerini düzenleyecek, tüm dünyaya toplama kamplarının kapatılması için çağrıda bulunacak.

Eylemler çerçevesinde konferanslar düzenlenecek, fotoğraf sergileri açılacak, basın açıklamaları yapılacak ve sosyal medya etkinlikleri gerçekleştirilecek. Programların startı İstanbul’da yapılacak olan basın açıklamasıyla verilecek. Etkinliklerin tamamı, hem İstanbul’un tüm ilçelerinde hem de 81 ilin tamamında eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN